Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Lundgren ledde Godis till serieledning

/
  • Kapten Adam Lundgren går först i ledet förstås. Han gjorde fyra mål när Godis vann med 9–6 mot Salem hemma på Träffen.
  • Adam Lundgren signalerar glatt för fyra kassar.

Visst trillade det in nya mål och assist för GGIK:s fruktade förstakedja.
Men mot Salem fick trion Frykman, Cedström och Larsson ändå stå tillbaka för en laddad lagkapten.
Adam Lundgren visade vägen med fyra mål när Godis vände underläge till seger med 9–6.

Annons

– Det var inte i går som jag gjorde fyra mål. Men den här gången studsade bollarna min väg, sa 21-åringen som har jobbat sig tillbaka efter en jobbig skada.

Nu är arbetskapaciteten tillbaka på topp och med det kommer även den där giftiga klubban i gång. Två power play-mål och två snabba omställningar gör att Adam nu totalt är uppe i 17 fullträffar. Lägg också till den ledare han är både på och utanför planen.

– Vi har det bästa lag som jag har spelat med här och det ser otroligt spännande ut. Vi visste att vi kunde överraska men att det skulle gå så här bra trodde jag ändå inte, menade Adam samtidigt som han konstaterade att Godis tagit tillbaka serieledningen.

Så att ett fysiskt Salem som i två perioder såg dubbelt så stora och starka ut oroade inte Adam.

– Egentligen inte. Det är ett bra lag som vi förlorade borta i sudden mot men vi visste att hade vi bara fart under fötterna skulle det ordna sig. I sista perioden tog också orken slut för dom.

Godis vände då underläget 1–3 efter första perioden och 3–4 efter två med att göra 6–2 i sista perioden. Hälften av målen kom från Lundgrens klubba.

– Det gick ganska fort där i början av perioden med några snabba mål. Sedan tycker jag att vi kontrollerade det hela vägen hem. Skönt att vara med och bidra lite framåt också.

Godis vassa förstakedja var tämligen anonym i två perioder men fick utrymme i den sista och då kom både mål och pass för alla tre. När Alexander Larsson gjorde 5–4 tog Godis ledningen för första gången och släppte sedan den aldrig ifrån sig igen.

– Tre sköna poäng. Vi jobbar vidare nu och siktar helt klart att vara kvar där vi ligger just nu. Att komma etta eller tvåa skulle dessutom ge hemmaplansfördel i kvalet och det skulle vara grymt att få bjuda vår publik på, sa Lundgren.

Godis möter team Thorengruppen hemma nästa helg innan det är ett uppehåll och så väntar seriefinalen mot Djurgården på bortaplan.

– Det är bara att jobba på under träningarna. Vi har en tränare som aldrig är riktigt nöjd och är på oss hela tiden. Precis som det ska, skrattade Adam med fyra fingrar i luften för sin fyrling den här kvällen.

Mer läsning

Annons