Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platt fall, SAIK ur allsvenskan

SAIK har haft stolpe ut hela säsongen. Trots det hade de allt i egna händer i avslutningen.
Men efter 3–9 mot Thoréngruppen åker laget ur allsvenskan.

Annons

SAIK fick aldrig riktigt chansen i en mycket stängd match där domarparet påverkade alltför mycket. Det blev 9–3 till Thoréngruppen och när Wibax från Piteå vände till seger mot Haninge med mindre än två minuter kvar och petade ner SAIK, så blev det ett antiklimax.

SAIK kom aldrig in i matchen. Thoréngruppen klev högt upp från start och stressade SAIK:s uppspel med fysik och beslutsamhet.

0–1 kom när SAIK slarvade i ett uppspel.

0–2 kom när Emil Johansson lyckades med ett diagonalpass rätt genom SAIK:s täta box och Max Wahlgren sköt direkt, till skillnad mot SAIK:s spelare när de hade läget.

0–3 var direkt matchavgörande och satte nivån på matchen. Mathias Enholm slår bollen på sidan av en Thorénspelare som kliver rätt in och skickar Enholm över sargen tre meter framför domaren. Istället för utvisning så kan Umeå-laget trycka in bollen i mål.

SAIK hämtade sig aldrig, hittade inte rytmen när domarna tillät låsningar, tuffa tacklingar på bollförande spelare som tappade balansen och istället blåste på småslag. Och två till fadäser som gav Thoréngruppen två mål till. Det blev frustrerat men SAIK höll masken förvånansvärt bra. I tredje perioden när det var för sent, så kom kompensationens underfundigheter, men då storspelade Thoréngruppens målvakt Erik Ställ. Han tog i stort sett allt och SAIK var ur allsvenskan.

Mer läsning

Annons