Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffs i Schweiz eller spel i allsvenskan och Gävle GIK – skyttekungen Andreas Dahlqvist om var han spelar nästa säsong

Proffskontrakt i Schweiz eller spel i allsvenskan i Gävle. Två scenarion som båda kan bli verklighet för Andreas Dahlqvist i höst. "Ja, det finns ju fortfarande ett intresse, främst utomlands. Men, det går inte så fort i dagsläget", säger GGIK:s skyttekung.

Annons

GGIK:s försäsong är i full gång. Som Sporten tidigare berättat har klubben tagit hjälp av en ny fystränare, Niclas Carlsson, som tidigare haft samma roll i bland annat hockeylagen Frölunda och Skellefteå.

SE OCKSÅ: Få en unik inblick i Gävle GIK:s försäsongsträning – intervju med nya fystränaren

En som nöter på med försäsongsträningen i Gävle är Andreas Dahlqvist. Skyttekungen har ju kontrakt med GGIK, men han har också varit öppen med att han gärna spelar på en högre nivå nästa säsong.

LÄS OCKSÅ: GGIK:s skyttekung Andreas Dahlqvist om framtiden: "Jag har uttryckt min önskan om att lämna klubben"

GGIK eller Schweiz? Enligt Dahlqvist hänger det på en överrenskommelse mellan klubbarna om det blir en utlandsflytt eller allsvenskan nästa säsong.

Dahlqvist säger att det fortfarande finns ett intresse både från hans och andra klubbars sida.

– Ja, det finns ju fortfarande ett intresse. Främst utomlands om det ska bli något. Men vi får se, det går inte så fort i dagsläget, säger Dahlqvist, och bekräftar att det är klubbar i Schweiz som han varit i kontakt med.

– Det vill väl till att de ska köpa loss mig om det ska bli något, och jag tror inte att det är så många som är beredd att betala de summorna som de kanske kräver.

Men om frågan skulle komma är du beredd att dra till Schweiz nästa säsong?

– Ja, det skulle ju vara ganska roligt att passa på och göra en sån grej också, och leva på sin hobby. Men om det blir i år eller nästa år får vi väl se.

Frågan ligger i nuläget dock inte på Dahlqvists bord. I och med kontraktet med GGIK krävs det att klubbarna kommer överrens.

– Jag vet inte riktigt hur det går där. Det är väl det som står emellan.

Just nu ser det enligt Dahlqvist ut som att han blir kvar i Gävle och spelar i allsvenskan nästa säsong. Trots att han menar att det eliminerar allt som har med eventuellt landslagsspel att göra menar han att det inte är några "hard feelings" mellan honom och klubben om de skulle sätta stopp för en flytt.

– Nej, det är det egentligen inte. De har ju visat att de vill ha mig kvar, så jag förstår ju varför om det blir så.

– Jag trivs i Gävle också.

Så, i nuläget tränar Dahlqvist på med Gävle GIK.

– Man får ju respektera att man har kontrakt också , då tjänar man ingenting på att inte träna. Det är skönt att träna med dem också så man får lite draghjälp i stället för att bara köra själv, om det skulle bli en flytt.

LÄS OCKSÅ:

Våld, droger och en förlorad dotter – så har GGIK-tränaren överlevt sitt destruktiva liv: "Innebandyn har räddat mig"

GGIK värvar riktig poängmaskin: "Lik Cederström"

Stjärnforwarden lämnar GGIK – klar för SSL-klubb

Mer läsning

Annons