Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s tunga omstart

/
  • Läget är kritiskt i Sandvikens AIK efter 6–5-förlusten mot Tyresö. Wiktor Johannessons SAIK har nu fyra poäng upp till säker mark.

Omstart och läge för en nystart.
I stället kom ännu en förlust för Sandvikens AIK – och hård kritik riktades mot domarinsatsen efteråt.
– Dom tappade matchen, säger lagkaptenen Henrik Söderkvist efter 5–6-förlusten mot Tyresö Trollbäcken.

Annons

Ett tre veckor långt uppehåll skulle få Sandvikens AIK tillbaka upp på vinnarspåret.

Men så blev inte fallet. SAIK inkasserade sin åttonde förlust i allsvenskan norra – och har nu fyra poäng upp till säker mark.

– Det är jäkligt tungt. Vi hade hoppats att det skulle börja bättre efter årsskiftet. Nu måste vi vända den här trenden, säger en mycket besviken Henrik Söderkvist.

SAIK inledde mycket bra mot tabellfyran Tyresö Trollbäcken och hade en 2–0-ledning efter 15 minuter.

– Då kändes riktigt bra. Vi kunde inte ha fått en bättre start, säger Andreas Dahlkvist som gjorde båda målen.

Tyresö fick ett viktigt reduceringsmål i slutminuterna – och kvitteringen kom i mitten på den andra perioden. Men hemmalaget tog tillbaka ledningen efter en snygg soloprestation av Anders Nygren.

Men sedan började Sandviken att dra på sig flera utvisningar och Tyresö tog vara på chanserna – och gick ifrån.

När domarna hade satt pipa i munnen och blåst av matchen hade bortalaget gjort fyra av de sex målen i spel fem mot fyra.

– Det håller inte att dra på sig så här många utvisningar. Men jag tycker att domarnivån är väldigt ojämn, säger Andreas Dahlkvist.

Efter matchen hade SAIK-tränaren Hans Edström ett långt snack med domarduon.

– Vi pratade igenom matchen och jag gav min syn på deras insats. Vi hade tio utvisningsminuter och dom noll. Den matchen såg inte jag där ute. Och dom höll också med. Dom sa att det var olyckligt.

Med flera starka nyförvärv inför säsongen var det inte många som trodde att SAIK skulle ha med bottenstriden att göra.

Nu är läget kritiskt.

– Det är ett jobbigt läge, helt klart. När vi spelar hemma ska vi ha med oss alla tre poängen. Och vi var tillräckligt bra för att ta med oss alla, men det är utvisningarna som förstör för oss. Det dödade den här matchen. Normalt sett är vi bra i boxplay, men Tyresö gjorde det väldigt bra i kväll, säger Edström.

Hur går ni vidare?

– Vi måste fortsätta att tro på det vi gör. Vi har ett bra spelschema framför oss och trots att vi förlorade så visade vi att vi är skapligt redo för det här.

Hur mår laget?

– Laget mår bra och det finns inga oroligheter. Men det är klart att vi är bekymrade och inser det läge vi har satt oss i. Men vi är fast beslutna att vi ska ta oss ur det här.

Mer läsning

Annons