Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung kvalförlust för GGIK

Gävle GIK förlorade den första kvalmatchen till innebandyns högsta serie SSL.
– Jag förstörde dagen för oss, suckade veteranen Johan ”Chippen” Andersson efter 3–8 mot Järfälla i Jakobsbergshallen.
Nu måste Godis vinna båda hemmamatcherna på Träffen nästa helg för att säkra avancemanget.

Annons

Johan ”Chippen” Andersson är den 34-årige trotjänaren som egentligen trappat ner, men som kallats in i slutet av säsongen för att ”bidra med rutin och energi i truppen”.

Han var tidigare forward och poängkung i Godis, men har spelat back de senaste säsongerna. I matchen mot Järfälla började han på bänken, men i slutet av andra perioden fick han chansen.

– ”Chippen” är en erkänt bra avslutare och vi hade för få avslut. Vi ville få Järfälla att agera, motiverade Gävletränaren Andreas Lindström.

Och visst skulle ”Chippen” förändra matchbilden, men inte som Gävle GIK tänkt sig. En tackling på Nicklas Hedengran, fyramålsskytt i matchen, gav fem minuters utvisning.

– Det var lite för klumpigt av mig. Jag var för långsam. Samtidigt är han beredd på tacklingen och man kan diskutera om det ska vara två eller fem minuters utvisning, sade ”Chippen”.

Järfälla gick från 5–3 till 7–3 i det numerära överläget och det övertaget var omöjligt för Godis att hämta in.

– Det känns tungt nu, sade Andersson självkritiskt efter matchen.

– Men vi är starka hemma och med stöd från ett kokande Träffen har vi goda chanser.

Det var en match med vitt skilda utseenden i de olika perioderna. Första perioden var böljande med något större bollinnehav för Järfälla. Godis ledde dock med 2–1 efter mål av Oliver Frykman och Adam Lundgren.

I andra var dock hemmalaget klart starkast. Järfälla vann skotten med 12–2 och Godis hängde inte med alls. Ställningen efter mittperioden: 4–2. Att superkedjan med Alexander Larsson, Simon Cederström och Oliver Frykman inte kom upp i normal standard gjorde inte saken lättare.

När Godis tryckte på som bäst för att komma in i matchen i tredje kom femminutersutvisningen på Johan Andersson – och då drogs rullgardinen ner.

Godistränaren Andreas Lindström satt ensam kvar i arenan efter matchen och funderade på vad som gick snett.

– Vi är alldeles för passiva. Det känns som vi var nöjda med att ha gått så här långt.

Han höll med om att utvisningen på Johan Andersson var tung.

– Vi gjorde mål strax före utvisningen och det kändes som vi var på gång. Så det är klart att fem minuter där blir avgörande.

Godis måste nu vinna två hemmamatcher i rad mot Järfälla nästa helg för att gå upp i SSL. Lindström är dock inte orolig för spelarnas motivation i de matcherna.

– Vi har en stark vinnarmentalitet i laget och förlorar vi på ett sånt här sätt, där vi blir uppkäkade, brukar vi komma tillbaka starkare.

Mer läsning

Annons