Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väggen Ställ tog allt – GGIK nollat

/
  • Här gör Team Thorengruppens målvakt Erik Ställ en av många räddningar som såg till att Gävle GIK blev mållöst för första gången den här säsongen. Team Thorengruppen vann med 3–0 och GGIK tappade serieledningen i allsvenskan norra.

Ingen annan målvakt i allsvenskan norra hade lyckats med det tidigare den här säsongen.
När Team Thorengruppen besökte Träffen hölls första nollan – och GGIK föll med 0–3.
– Jag vet inte hur många omöjliga räddningar han gjorde, säger GGIK:s tränare Andreas Lindström om väggen Erik Ställ.

Annons

Redan efter 24 sekunder hamnade Gävle GIK i uppförsbacke när Fredrik Edholm gav Team Thorengruppen ledningen.

Och den blev brantare – först ökade Fredrik Ottosson på till 2–0 innan Fredrik Edholm gjorde sitt andra mål i matchen drygt sex minuter in på den andra perioden.

Gävle GIK hade stora problem med att komma igenom Umeålagets defensiv – till skillnad mot hur det såg ut i oktober då GGIK besegrade Team Thorengruppen med 9–4 på bortaplan.

GGIK vaskade visserligen fram ett flertal heta lägen i den tredje perioden, men i jakten på reducering var bortalagets målvakt Erik Ställ rena väggen.

– Det var den stora skillnaden mot senast vi möttes. Och det blev matchavgörande, så enkelt är det. Deras målvakt stängde igen totalt och jag vet inte hur många omöjliga räddningar han gjorde. Frykman, Cederström och Adam Lundgren hade alla fina lägen, men han fick hela tiden upp en hand, säger GGIK:s tränare Andreas Lindström, som samtidigt konstaterar att målvaktsspelet inte var hela förklaringen till förlusten.

– I dag försvann magin. Dom ville mer än oss och det syntes på banan.

GGIK:s målvakt Tobias Steineck hade också en bra dag mellan stolparna och han såg till att det stannade vid 0–3.

– Dom käkade upp oss fullständigt och täckte varenda skott, säger Steineck.

Vad säger du om Erik Ställs insats?

– Det var hans dag i dag. Han är väldigt duktig normalt sett, han är lugn och stabil i målet.

I och med förlusten tappade GGIK sin serieledning, då Djurgården klev förbi tack vare sin 5–3-seger borta mot Sandvikens AIK. Djurgården är en poäng före GGIK och har dessutom en match mindre spelad.

– Visst känns det surt att tappa poäng och att Djurgården gick om oss, samtidigt som vi inte har räknat med att ligga så pass högt upp i tabellen. Nu får vi en ledig helg innan vi möter Djurgården borta (lördagen den 14 februari) och det som känns skönt att veta är att vi brukar resa oss efter en förlust och bli starkare, säger Andreas Lindström.

Historisk som han blev får 30-årige Erik Ställ sista ordet:

– Det känns kul. Jag tror aldrig att jag har hållit nollan i en seriematch, det är ingenting man räknar med. Vi jobbade väldigt bra i försvarsspelet och lät Gävle ta avslut från rätt ställen.

Mer läsning

Annons