Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vår sämsta insats den här säsongen"

/
  • Målvakten Tobias Steineck kom in vid underläge 0–6. Men han lyckades inte spika igen utan fick släppa tre bollar förbi sig.

Gävle GIK var helt utspelat av Tyresö i första perioden.
Hemmalaget fick bara iväg två skott på mål och släppte in fem bollar.
– Det är pinsamt. Spelar vi så här så har vi inte i toppen att göra, säger GGIK:s lagkapten Adam Lundgren efter 4–9-förlusten.

Annons

GGIK kunde säkra kvalspel till superligan vid vinst i Träffen arena. Men gästande Tyresö jagar precis under kvalstrecket och var det hetare laget. GGIK hängde inte alls med i matchinledningen.

– Dom tutar och kör medan vi står på hälarna. Vi förlorar närkamper, täcker inga skott och jobbar för lite. Det är vår sämsta insats den här säsongen, säger Adam Lundgren.

När Martin Rustas satte 4–0 tretton minuter in i matchen tog GGIK:s tränare Andreas Lindström time out. Ilskan och budskapet nådde hela vägen upp på läktaren.

– Jag var upprörd. Det var pinsamt att bjuda publiken på en sån föreställning.

Men någon större effekt fick inte utskällningen. Det tog bara en och en halv minut innan Tyresö målade på nytt genom Daniel Palm.

Adam Lundgren försökte spela fysiskt och delade ut några smällar. Men tappade sedan humöret och blev utvisad.

– Vi spelade för vekt, så jag försökte väcka laget. Men sen blev jag mest arg.

Underläge med 0–5 för GGIK inför den andra perioden och matchen var avgjord. Men Tyresö nöjde sig inte, utan satte sexan i inledningen av andra. Andreas Lindström tog då ut Carl Bending-Sörling i målet och skickade in förstamålvakten Tobias Steineck.

– Det var inte alls för att Calle var dålig, utan jag ville mest få till en förändring. Utespelarna hjälpte inte våra målvakter i dag.

Det dröjde till den tredje perioden innan hemmalaget för första gången var på väg att äta sig in i matchen. GGIK tog över spelet i periodens tio första minuter och reducerade två gånger om. Först genom Adam Lundgren och sedan tryckte Simon Cederström in 4–7 efter en fin framspelning av Alexander Larsson.

– En balja till där så hade vi kunnat få kontakt. Vi får ta med oss vårt spel från den delen av matchen. Men det är väl det enda vi tar med oss, säger Adam Lundgren.

I stället kunde gästerna sätta två bollar till i matchens slutskede och fastställa slutresultatet till 4–9.

GGIK är kvar på andraplatsen i tabellen och har fortfarande kvalspelet inom räckhåll. Men med sviktande form och jagande lag bakom i tabellen krävs bättre insatser under de två avslutande omgångarna i serien.

– Nu har vi försatt oss i den här situationen. Vi hade kunnat avgöra för flera omgångar sen, säger Andreas Lindström.

Fixar ni en topp fyra-placering och kvalspel?

– Inte med det här spelet. Vi måste hitta tillbaka till hur det såg ut under säsongsinledningen.

Adam Lundgren:

– Vi kommer att greja det. Vi är topp fyra i serien när vi spelar på topp. Vi är som bäst när det gäller och det ska vi visa framöver.

Mer läsning

Annons