Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aston siktar på mitten – igen

Sjua, femma, sjua – det är Astons placeringar i divison 2 de senaste säsongerna. Målsättningen i år: – Vi har inte pratat placeringar men vi hoppas vara med där i mitten, säger tränaren Johan Haglund.

Annons

Aston är mittenlagens mittenlag. Men Johan Haglund, 25, som gör sin andra säsong som huvudansvarig, vill ändra på det.

Fast det tar lite tid.

– Vi håller på att bygga för framtiden. Vi kommer nog inte kunna vara med i toppen den här säsongen, men nästa så..., säger han.

I veckan kallade Johan sitt lag till ett möte inför årets division 2-säsong. Bakgrunden var lagets resultat på försäsongen. Men det är inte som ni tror. Aston har vunnit två cuper – först Uppsala-cupen och sedan Jolly cup – samt gjort riktigt bra matcher mot både Alba och Gävle GIK.

Det är sånt som kan oroa en tränare.

– Ja, faktiskt. Vi lär tänka förnuftigt, de flesta lagen vi har mött på försäsongen spelar i division 3. Visst har det sett bra ut, men det gäller att inte kolla för mycket på resultaten, säger Johan Haglund.

Aston har tappat inte mindre än 13 spelare, varav flera riktigt tunga namn. Men tränare Haglund är inte orolig, i stället bygger han från grunden med ett ungt material – snittåldern är 21 år.

Laget innehåller ändå en del profiler.

– Målvakten Ante Lundin är duktig och Fredrik Lundin är förstås väldigt viktig för oss med sina poäng, säger han och nämner även Danne Eriksson, Johan Hedlund och Fredrik Selgeryd.

Aston möter Hedemora på bortaplan i dagens premiärmatch.

Mer läsning

Annons