Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billy får chansen i landslaget mot Finland

Hallå där... Billy Nilsson, innebandyspelare i Sirius, tidigare Gävle GIK, som tack vare ett återbud får göra landslagsdebut i Finnkampen på lördag.

Annons

Hur känns det?

– J-vligt bra, rent ut sagt.

– Jag vet att jag ska börja på bänken, men bara att få träna med så bra spelare är jättekul. Sedan hoppas jag få komma in och göra några byten också. Men det blir roligt oavsett.

Hur länge har du haft landslaget i tankarna?

– När jag spelade i GGIK var jag med i U19-landslaget, då började man drömma i alla fall. Men när jag spelade i Gävle var det så långt borta. Det är först nu när det har gått så bra som det har börjat fastna i huvudet att jag har en chans.

Du ligger åtta i superligans poängliga och gör i snitt två poäng per match. Så bra kan du väl inte ha trott att det skulle gå under din debutsäsong?

– Nä, det har gått mycket bättre än jag hade hoppats. Jag ville göra en poäng per match i alla fall, men nu har jag bara spelat en enda match utan att göra poäng.

– Första målet var att ta en ordinarie plats, och det gick ganska fort. Nu ska vi försöka ta oss till slutspel, och sedan kanske jag kan ta en ordinarie plats i A-landslaget också.

Ni vill gärna sätta finnarna på plats på lördag, va?

– Just det. De har vunnit två VM-guld i rad och jag tror de vann träningsmatchen före VM också. Det är bra om Sverige vinner så att vi kommer på rätt spår igen.

Fotnot: Billy ersätter Linus Nordgren, FC Helsingborg.

Mer läsning

Annons