Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollens guldtränare ska inspirera Strömsbrodamerna

/

Calle Barrling förde de svenska F19-tjejerna till EM-guld i fotboll i våras.
Nu hjälper han Strömsbros innebandydamer med råd.

Annons

Strömsbros innebandydamer har avverkat halva säsongen i division 1 östra.

Nu är det speluppehåll till 19 december då serien vänder och Hammarby väntar på bortaplan. Sporten passade på att kolla med tränare Tomas Eriksson hur laget laddar upp inför fortsättningen.

– Vi strök faktiskt en träning förra veckan, berättar Eriksson. I stället fick tjejerna vara med på en föreläsning med Calle Barrling som berättade om hur man bygger ett lag. Calle ledde ju fotbollstjejerna till EM–guld för juniorer i somras och det var en väldigt bra föreläsning som gav oss mycket. Vi var också och kollade på GGIK i Gavlerinken. Men annars tränar vi på.

Under uppehållet är även en träningsmatch inplanerad, mot Falun på torsdagskvällen.

– Sedan är det nio dagar till toppmötet mot Hammarby och då ska vi vara på topp. De ligger placeringen framför oss i tabellen på samma poäng och har sju raka segrar.

Om Strömsbros insats så här långt säger Tomas Eriksson:

– Jag är rätt nöjd. Vi ligger trea i tabellen och ettan Tyresö är två poäng före. Vi har bara förlorat en match under hösten och målet att vara sämst tvåa och få kvala till SSL ligger fast. Vi brukar dessutom vara bättre efter jul.

Ett minus för laget är att stabila poängmaskinen Johanna Persson inte riktigt kan gå för fullt och att målvakten Pauline Andersson slutar.

– Vi har våra krokar ute efter nyförvärv. Det finns något intressant namn så vi får väl se, säger Eriksson. När Högskolan Gävle startar upp nya kurser till våren kan det också dyka upp någon.

På frågan vilka spelare han tycker har lyft sig lite extra nämner han tre namn:

– Amanda Bäcklin har verkligen tagit ett steg fram. Josefin Rutqvist-Ohlsson som toppar vår interna poängliga och Therese Mineur. Men det finns fler, säger Tomas.

– Sen vill jag också plussa för vårt publiksnitt. Vi snittar lite högre än under fjolåret då siffran var 130 personer och jämfört med andra lag är det klart bra, avslutar tränare Tomas Eriksson.

Mer läsning

Annons