Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här firar Strömsbro seriesegern

/
  • Johanna Persson avgjorde 2.15 in i förlängningen, och säkrade därmed Strömsbros serieseger.

Först säkrade Johanna Persson kvalspelet med en kvittering.
Sen avgjorde hon i förlängningen – och tog hem seriesegern åt Strömsbro.
– Det här var fantastiskt skönt. Vi krigar hela matchen, säger hon.

Annons

Det var heta känslor i damettans toppmöte mellan Strömsbro och Storvreta. Matchen präglades av kamp, snabbt spel och mängder av mål.

– Det blir alltid så mot Storvreta. Det är laget som ligger närmast och därför blir det lite derbykaraktär, säger Johanna Persson.

Förutsättningarna var tydliga för hemmalaget. En poäng krävdes för att säkra kvalspel till superligan, medan vinst skulle innebära serieseger och hemmafördel i kvalet.

Storvreta har varit lite av ett mardrömsmotstånd för Strömsbro, där Uppsala-laget vunnit de fem senaste matcherna. Och det var också Storvreta som gick mot segern i tredje perioden när de gick fram till ledning 6–7. Men då tog lagkapten Johanna Persson sitt ansvar. Hon klev fram när det gällde som mest och gjorde matchens två sista mål, vilket innebar vinst efter förlängning för Strömsbro.

Målen var i princip identiska. Skott som inte såg så märkvärdiga ut, men som gick in.

– Det brukar vara så att även om jag bara drar iväg bollen så sitter den ändå. Jag visste att om jag fick chansen så skulle jag sätta den.

Johanna Persson var matchens stora gigant. Det var även hon som höll Strömsbro kvar i matchen i andra perioden när Storvreta drog ifrån till 4–6 efter tre snabba mål. Då gjorde hon först 5–6 och spelade sedan fram duktiga Josefin Rutqvist-Ohlsson till 6–6.

Tränare Mikael Hagström var nöjd med sin lagkapten, men hyllade också laget.

– Många tänker nog att hon bara är en målgörare. Men Johanna är också en fantastisk ledare i laget. Hon är så värd det här efter sin lite jobbiga säsong där hon haft problem med hälsporre.

– Vi visar otrolig moral i sista perioden. Hela laget är fantastiskt bra.

Strömsbro hade också med ett nyförvärv som klubben smugit in i truppen. Landslagsmeriterade Karin Nygren från IKSU i superligan var på väg att lägga ner säsongen i förtid efter två jobbiga korsbandsskador, men övertalades att prova lyckan i Strömsbro. Den duktige backen som har rötterna i Sandviken debuterade på bästa möjliga sätt med mål efter en minut och sedan en assist sex minuter senare.

– Vi har mörkat lite där eftersom vi inte vill sätta så stor press på henne. Men det var fantastiskt roligt att hon inledde så bra, säger Mikael Hagström.

Med seriesegern i hamn väntar först Tyresö Trollbäcken på bortaplan innan kvalspelet till superligan inleds.

– Vi är betydligt starkare i år jämfört med förra säsongen. Då hängde vi upp det mycket på förstakedjan vilket ledde till att vissa spelare blev slitna. Nu känns vi mycket fräschare.

Mer läsning

Annons