Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna satte tre när Strömsbro vann igen

Strömsbro hade en rolig helg i Umeå.
Tjejerna följde upp segern mot IKSU Ungdom från i lördags med en ny trepoängare.
– Nu är det rena fröjden att åka hem, sa en glad Mikael Hagström efter 6–2 mot Thorengruppen.

Annons

Strömsbrotränaren hade all anledning att vara nöjd och belåten. Efter sju veckors uppehåll var det som om en ny säsong startade upp och det fanns en viss osäkerhet kring form och spel.

Men Strömsbro har hittat rätt på en gång. Det var till och med inga problem att spela två matcher på raken. Mot Thorengrupp lossnade det efter halva matchen när Olivia Hillgren kvitterade till 2–2.

Sedan var det bara ett lag på planen och gästerna gick fram till en klar seger.

– Det bästa av allt är att alla tre femmor har producerat och är på plus efter dom här två matcherna. Vi har fått tillbaka skadade spelare och jämnheten på laget är imponerade, säger Hagström.

En av de skadade tjejerna är lagkaptenen, pådrivaren, den hårt arbetande och måldrottningen Johanna Persson. Laget är förstås viktigare än någon enskild spelare men Johanna är ändå navet i Strömsbro där hon är långt mer än bara tjejen som producerar framåt.

Nu är hon tillbaka efter en elak hälsporre och satte tre mål mot Thorengruppen.

– Klart hon betyder mycket för oss. Det är klass att kunna matcha henne i en tredjekedja, säger Hagström belåtet.

Ändå var förstakedjan med Loretta Man, Frida Eriksson och Josefin Rutqvist-Ohlsson den för dagen bästa enheten. Tätt följd av de andra femmorna. Hyllas ska också nya backen Lina Brynö som gett extra stadga till försvarsarbetet.

– Nu ska det bli väldigt roligt att gå vidare med den här säsongen. Det är viktigt att hänga med här i januari där det har varit några konstiga resultat direkt i omstarten, avslutade Strömsbrotränaren.

Mer läsning

Annons