Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkapten Persson visade vägen direkt

/
  • Johanna Persson visade vägen med två mål i premiärmatchen.

Strömsbros damer inledde säsongen med tung 5-4 seger mot Hammarby.

Annons

I en svängig match i Testebo Arena kom avgörandet mellan de två tippade topplagen drygt sex minuter från slutet. Jenny Hallström fintade och fintade bakom Hammarbys mål innan passningen kom fram till Johanna Persson som inte gjorde något misstag från nära håll. Sedan höll hemmalaget undan bra även då Hammarby tog ut målvakten.

– En härlig seger. Men det var lite tur på segermålet. Vet inte riktigt hur den gick in, sa tvåmålsskytten kapten Persson direkt efter matchen

Cim Sjölander som också målade var nöjd med sin insats.

– Kul att få göra två mål i premiären, tyckte hon.

Cims båda mål var kanoner i krysset. Ett från höger- och ett från vänsterkanten.

Tränare Hans Edström var mycket nöjd med laget.

– Vi styrde spelet och vann rättvist. Men visst var Hammarby bra, log han efter slutsignalen.

Det började dock lite darrigt i Strömsbros spel. Missade uppspel och lite sena beslut i försvaret ställde till det och efter första tio minuterna stod det 0-2. Det kvitterades innan perioden var över men i andra rundan var det samma visa igen och med 4-4 inleddes avslutande tredjedelen. Där var det ett ställningskrig fram till Perssons segermål.

Strömsbro saknade toppbacken Therese Mineur och efter en skada i andra perioden rullade man på två backpar. Laget blev allt bättre matchen igenom och visade att tränartipset om serieseger inte bara var tomt prat.

Mer läsning

Annons