Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är kvalet nära för Strömsbro

Det har inte gått att stoppa Strömsbro efter juluppehållet.
Efter 7–4 borta mot erkänt svårspelade och likaledes formtoppade Älvsjö har Strömsbrotjejerna tagit 20 av 21 möjliga poäng.

Annons

– Det känns förstås väldigt bra med bara två matcher kvar att spela. Vi behöver kanske någon poäng till för att säkra någon av de två första platserna som ger ett kvalspel, summerar tränaren Mikael Hagström.

Just nu leder Strömsbro tabellen åtta poäng före RIG Umeå och Storvreta som båda har en match mindre. I nästa match ställs Strömsbro hemma mot just Storvreta.

– Det är det enda vi fokuserar på just nu. Vi siktar förstås på ett kvalspel i år igen och då blir matchen mot Storvreta precis som en sådan. Det är jättebra, säger Hagström.

Strömsbro vann serien ifjol men tog slut i kvalet då lagets starka förstakedja fick spela väldigt mycket och orkade inte bära laget. Nu ser det lite annorlunda ut.

– Vi går runt på mycket mer folk och har ett jämnare lag där många fler kan kliva fram. Det känns väldigt positivt och bra.

Mot Älvsjö var starten lite så där mot ett lag som liksom Strömsbro har varit väldigt heta och bra på slutet. Dessutom är det inte helt enkelt att kliva in på deras hemmaplan och hämta hem tre poäng.

– Dom använder ett ganska primitivt spelsystem och chanser hela tiden med bollar mot målet där dom har två stycken som går rakt in. Det kan bli jobbigt att stå emot.

Nu gjorde Strömsbro det och fick fart på spelet i andra perioden då tjejerna gick fram till 4–0. Älvsjö kom tillbaka med två power-playmål och av bara farten en tredje reducering.

– Men vi samlade ihop oss och kunde avgöra. Det var en arbetsseger och det viktiga var att ta hem tre poäng, avslutade Strömsbrotränaren.

Mer läsning

Annons