Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro nyckelspelare inför avslutningen: Vi siktar mot ett nytt kval

/

Får vi se Strömsbros tjejer jubla så här när säsongen är över också?
Med fyra matcher kvar ligger laget trea i serien och jobbar hårt för att bli bland de två bästa.
– Vi ska försöka vinna våra matcher och så får vi se hur långt det räcker. Men det är mot ett kval vi siktar, lovar Josefin Rutqvist-Ohlsson

Annons

24-åringen har klivit fram som en nyckelspelare för Strömsbro som nu flera år på raken har varit nära en uppflyttning till den högsta serien. Förra våren slutade kvalet mot Karlstad med en tung förlust och nya tag i den näst högsta serien.

– Vi har kämpat hårt för att ta steget upp och jag tror absolut vi har kapacitet att göra det nu. Vi ligger trea men Tyresö och Hammarby som vi har framför oss ska ju möta varandra också. Kan vi göra vårat och ta full pott i matcherna som är kvar så kan det gå vägen, säger Rutqvist-Ohlsson.

Efter en veckas uppehåll drar division 1 Östra i gång igen och för Strömsbros del är det söndagsmatch mot sjundeplacerade Bele-Barkarby. Ett lag som Strömsbro spelade oavgjort hemma mot när bollen inte ville in i målet. Nu är det tre poäng som gäller i bortamötet.

Om kedjan med Johanna Persson, Wilma Lind och Rutqvist-Ohlsson är i samma form som på slutet är det också högst troligt att det går vägen. Johanna Persson har ju varit en van målskytt och poänggörare i flera år. Nu är hon upp på 23 poäng (16+7) på sina elva matcher och är sexa i den totala poängligan.

Men Josefin är inte långt efter...

21 poäng (8+13) på 14 matcher och när Johanna var skadad och missade några matcher klev hon fram i stället.

– Det har väl gått helt okej och det har blivit en och annan poäng. Men jag lirar med väldigt bra spelare också. Och huvudsaken är att laget går bra och vinner.

Sedan avslutar Strömsbro i tur och ordning mot Älvsjö (h), Kais Mora U (b) och Storvreta (h). Ett rätt bra program och det blir verkligen en spännande avslutning.

Läget i laget ser också helt okej ut.

– Vi har haft några sjukdomar och några tjejer som missade förra matchen. Men nu verkar det som om alla är på väg tillbaka och vi kan spela med hela truppen, säger Josefin avslutningsvis.

Mer läsning

Annons