Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro tappar Hallström till superligan

Strömsbro IF blir en profil fattigare.
Teknikern och måltjuven Jenny Hallström, 19, är klar för FBC Uppsala i superligan.

Annons

Jenny Hallström har gjort sitt i Strömsbro – i alla fall för den här gången.

I stället har hon satt sin signatur på ett tvåårskontrakt med FBC Uppsala, som för en tid sedan åkte ur SM-slutspelet efter tre raka förluster i kvartsfinalsserien mot Pixbo.

– Det känns jättebra, jag ser fram emot att få spela i högsta serien. Vi kommer ha alla förutsättningar att göra något bra med det här laget och den nya hallen som i stort sett är klar. Sen ska det bli kul att flytta till en ny plats, säger Jenny Hallström.

En stor anledning till att det blev just Uppsala var att hon ska börja studera ekonomi på stadens universitet.

– Uppsalas universitet är bra och det utgick jag en hel del från. Sen är det nära hem till Gävle.

Har du fått fler anbud?

– Ja, jag har pratat med en del klubbar de senaste åren. Men när jag gick på gymnasiet ville jag inte flytta från Gävle utan fokusera på studierna. Nu är det dags att gå vidare.

I år har det inte blivit särskilt mycket innebandy på grund av en fyra månader lång utlandsresa. Det landade till slut på sex matcher och fyra poäng.

Vilka ord sätter du på dina år i Strömsbro?

– Helt okej men jag hade hoppats på lite mer utveckling. Vi har kvalat till superligan flera gånger men inte lyckats. Jag tycker att vi borde ha gjort något bättre av det och lärt oss. Det är en av anledningarna till att jag väljer att ta steget och byta klubb.

Mer läsning

Annons