Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro vann toppmötet

Strömsbro vann den svåra matchen borta mot Sundsvall med 7–6.
– Sundsvall borta på parketten är inte lätt. Idag var den fantastiskt snabb när Mittmedia sände live. Det var som jag kände i torsdags på träningen, då kunde man ta på spelarnas fokus inför match, säger Mikael Hagström, tränare i Strömsbro.

Annons

Inledningsvis hade Rallarbo problem med Sundsvalls fruktade förstakedja och dess power-play. Sundsvall spelar många bollar ner mot sarghörnen och där vann de många närkamper för att sedan sätta in vassa pass i slottet.

Strömsbro gick på tre kedjor samtidigt som Sundsvall spelade sin förstafemma vartannat byte. Med tiden jämnade spelet ut sig och Strömsbro hade ett visst övertag. Sundsvall kvitterade ytterst tveksamt till 6–6 halvvägs in på tredje perioden, bollen styrdes in med axeln av en Sundsvallsspelare som stod framför kassen. Men Strömsbro och skarpskytten Johanna Persson fick sista ordet i power-play när hon satte 7–6 och därefter kontrollerade Rallarbo matchen.

– Det finns en vinnarkultur i laget. Efter jul när vi fått tillbaks våra skadade spelare så har vi vunnit tre och en seger via sudden death och det är inget enkelt motstånd vi haft heller, poängterar Mikael Hagström.

Mer läsning

Annons