Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbros damer fortfarande obesegrade

Strömsbros innebandydamer var utan poängtapp denna säsong när Bele Barkarby gästade.
Tabellsexan från Järfälla var dock svårtuggade och hemmalaget fick nöja sig med ett oavgjort resultat – 5–5. Detta trots ett skottövertag med 54-19.

Annons

Efter en första period där Strömsbro stod för det mesta och bortalaget för en och annan vass kontring lyste 0-2 på resultattavlan. Båda gästernas mål kom i periodens sista minut. En kalldusch för Strömsbro som dock kom ut med ännu mer fart och beslutsamhet under mittenperioden.

Gästerna öppnade då upp sitt försvar och anföll lite mer inledningsvis och det straffade sig mot ett klart spelskickligare Strömsbro. Efter sju minuter hade serieledarna kvitterat. Reduceringen kom i spel 5 mot 4 av Josefin Rutqvist-Ohlsson och kvitteringen satte Amanda Bäcklin. När sedan Strömsbro tog ledningen med 3-2 genom Malin Eriksson trodde nog de flesta att hemmalaget skulle rinna ifrån. Men efter slarv bakom egen kasse kunde gästerna kvittera. Strömsbro återtog ledningen med två minuter kvar då Frida Eriksson satte bollen i nät efter ett vackert anfall.

Sista rundan blev dramatisk. Efter kvittering i powerplay tog gästerna ledningen på en kontring när knappt sju återstod. Therese Mineur ordnade sedan till 5-5 i powerplay och därmed en förlängning som dock blev resultatlös.

– Vi hade lite för svaga förstapassningar som gjorde att vi tappade fart i anfallen, sa en något besviken tränare Tomas Eriksson efter matchen. Och kanske har vi tappat lite i form. Vår andra period är jag i alla fall nöjd med.

Mer läsning

Annons