Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter innebandytumultet: Skutskär och domaren anmäler varandra

Åkersberga avgjorde matchen sent mot Skutskär, detta efter ett domarbeslut som upprörde både Skutskärs och motståndarlagets Åkersbergas tränare.
– Vi kommer att anmäla domarna, det finns inget försvar för detta, säger Skutskärs tränare Alexander Ödling.

Annons

Skutskärstränaren var minst sagt upprörd över domarnivån och kanske främst en situation i slutet av matchen. Skutskär skulle ta timeout med ställningen 6–6 och en och en halv minuts speltid kvar av matchen.

– Jag begär timeout och den ena domaren nickar som svar, jag sätter mig då framför vårt bås när den andra domaren springer in i vår ring och skriker på oss, säger Skutskärs tränare Alexander Ödling.

Domaren väljer i stället att ge Skutskär en utvisning för "felaktigt beträdande av spelplan", något som gjorde Skutskärstränaren Alexander Ödling rejält upprörd som alltså uppfattat att han fått timeouten godkänd.

– De går in och förstör hela matchen, säger Skutskärstränaren.

Även Åkersberga fick en utvisning för slag under samma sekvens. Kort därefter kunde laget alltså få in det avgörande 6–7 målet.

En utav domarna, Carl-Erik Lindén har en annan bild av situationen i slutet på matchen och menar att hans kollega inte gett ett godkännande för timeout.

– Jag pratar med min kollega Roger Lundbäck och han säger att han inte har okej att träda in på banan. Vi visste inte ens om att han skulle ha timeout, säger domaren.

– Vi är stenklara på att vi inte har gett honom godkännande, fortsätter Carl–Erik Lindén.

Även Åkersbergas tränare Oskar Werner stämde in i kritiken och menade att domaren höll en inkonsekvent nivå hela matchen.

– De var inte intresserade av att föra en dialog utan körde bara sitt race, utan att vilja ta in någon input utifrån. Både jag och spelarna var frustrerade, säger Oskar Werner om domarinsatsen.

Efter matchen ville Skutskärs tränare Alexander Ödling föra en dialog med domarna på ett sätt som enligt honom var lugnt och sansat.

– Jag försökte diskutera men han hetsade upp sig och sa att jag skulle passa mig. Då frågade jag honom varför jag skulle passa mig. Tredje gången jag frågade skrek han bara att jag skulle gå. Jag ställde frågor och han ställde hot.

Domaren Carl–Erik Lindén har också här en annan bild av det inträffade.

– Det var lite svårt att ha en dialog, vi säger till honom att han är välkommen in i vårt omklädningsrum efter en kvart när han lugnat ner sig. Men han fortsatte bara peka och då säger vi att "tyvärr har du förbrukat din möjlighet", säger Carl–Erik Lindén.

Både Skutskär och domaren kommer nu att anmäla varandra efter händelsen.

– Jag kommer att lämna över det här till tävlingsjuryn. Det är ett disciplinärende, han får inte agera som han gör, säger domaren Carl–Erik Lindén.

Alexander Ödling gör alltså desamma och får även där medhåll av Åkersbergas tränare.

– De kom fram till oss efter matchen och sa "Väljer ni att skicka in en anmälan så skriver vi under den vilken dag som helst", säger Alexander Ödling.

Fortsättning lär följa i den här historien.

Mer läsning

Annons