Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Runsten – nu väntar kval

/
  • Runstens målvakt Markus Läppenen storspelade, men det hjälpte inte laget som föll med 4–7.

Runsten orkade inte – Hudik/Björkberg vann med 7–4.
Men laget får ny chans i kvalet.

Annons

Det var ett Runsten som i praktiken var klart för kval som tog emot Hudik/Björkberg i den sista omgången. Endast ett jätteras samtidigt som Ankarsvik skulle vinna stort mot jumbon Nätra kunde ha gjort att kvalplatsen skulle försvinna.

– Ja, vi var i praktiken klara men nu är det i alla fall definitivt, sa tränaren Andreas Asp I Runsten.

Nu mäktade inte Ankarsvik med att ens vinna sin match samtidigt som Runsten stod emot bra mot seriesegrarna Hudik/Björkberg, i alla fall i två perioder.

Runsten inledde starkast och var det bättre laget i den första perioden. Man gjorde också 1–0 genom Karl Stenegren i mitten av perioden vilket var paus siffrorna. Även 2–0 kom i inledningen av andra och då såg det riktigt lovande ut för hemmalaget. Gästerna gavs dock tillfälle att komma in i matchen genom en reducering i numerärt överläge och sedan tog Hudik över spelet mer och mer. Runstens målvakt Markus Läppenen storspelade dock i hemmakassen och det gav fortsatt hemmaledning inför slutrundan.

– Det var väl okej men sen slänger jag in två i sista och det är uselt, menade hemmalagets, för dagen, bästa spelare.

Faktum är att utan hans första och andra period kunde matchen ha rasat iväg rejält då han tog flera omöjliga bollar. Sedan fick han sämre hjälp i sist så det är inget att säga om.

– Vi gör två bra perioder i den här matchen Det var kanske lite energilöst och dom är klara seriesegrare. Då kan det bli så här menade Andreas.

Hudik/Björkberg hade också med i tanken att man får välja motståndare i kvalet och då är Runsten ett troligt alternativ varför man ställde upp med helt andra formationer än man brukar. Allt för att inte avslöja för mycket. Samtidigt så gillar inte Hudik parkettgolvet uppe på Frösön som också tyder på att man hellre möter Runsten.

Slutrundan gick helt till gästerna då man vände till seger med 7-4 och under måndagen väntas beskedet komma att man väljer just Runsten i kvalet.

– Ja, troligen blir det så. Dom har en förlust mot Frösön och det spelar ingen roll om vi får Hudik nu eller i nästa runda för ska vi gå upp så måste vi slå dom i vilket fall, menade Asp som menade att man nu går för att nå allsvenskan.

– Så klart gör vi det. Målsättningen var topp fyra men nu när vi är i kvalet så ska vi ge allt för att gå upp

Det återstår att se det slutgiltiga svaret på vilket motstånd det blir men första matchen spelas i alla fall hemma nästa lördag med retur borta lördagen efter och en eventuellt tredje på söndagen borta.

Mer läsning

Annons