Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett derbydrama när SAIK tog emot Runsten

/
  • Det blev en dramatisk kväll när SAIK tog emot Runsten.

SAIK vände från underläge 0–2 och vann med 9–4.
Men matchen innehöll mer än en vändning och en klar seger – otaliga målchanser, många heta känslor och några brottningsmatcher bjöds det på i derbyt.

Annons

Innan tio spelade minuter hade Runsten tagit ledningen med 2–0 – och även tappat den.

Efter drygt en kvart stod det 4–2 till SAIK.

Och båda ledningarna var välförtjänta.

Runsten började riktigt bra och 0–2 var inte alls orättvist. Men laget tappade spelet efter sitt andra mål och då tog SAIK över. Hemmalaget skapade målchans på målchans och det var inte många gånger ett anfall slutade utan ett avslut mot mål.

– Vi startade riktigt bra och fick ganska enkelt in två mål. Men sedan tappade vi energin och vi hittade den aldrig riktigt igen, säger Runstens tränare Johan Haglund efter matchen.

Resten av matchen var det också hemmalaget som hade större delen av bollinnehavet och Runsten lyckades aldrig riktigt skaka SAIK.

Kanske var det frustration, eller bara det faktum att det var ett derby mellan två nära lag som har haft sina dunster.

Men oavsett anledning var det många gånger då lagen rykte ihop med varandra.

– Vår målvakt fick några slag på sig och då hettade det till, säger SAIK:s tränare Joacim Beronius om en av situationerna.

Det var i slutsekunderna av förstaperioden som SAIK:s målvakt blev riktigt arg på Runstens Anton Mellquist och reste sig upp mot honom med en knuff.

– Sedan kom flera spelare dit för att skydda sin målvakt, vilket är naturligt. Men det blev kanske lite mer än det var, säger Haglund.

Det fortsatte på den vägen med hårda dueller längs sargerna, spelare som gick tätt inpå målvakterna och knuffar som varvades med andra tjuvnyp.

– Det är ju lite så ett derby ska vara också, säger Beronius.

I andra perioden kom det en liten dipp från hemmalagets sida, men inte så som de har kommit tidigare under säsongen.

– Vi spelade en riktigt bra match från början från start, även fast vi kanske hade en liten dipp ett tag i andra. Men det var en säker vinst och det var skönt med revansch för sist vi möttes, säger Beronius.

Mer läsning

Annons