Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragkamp om ”Kotten” – som kommer hem

Efter en säsong i Schweiz flyttar Henrik ”Kotten” Söderkvist hem. Vilken klubb det blir är inte klart, men det ser ut att bli en dragkamp mellan GGIK och Alba.
– Vi ligger bra till, säger GGIK:s spelare och värvningsansvarige Andreas Petersén.
– Klart vi är intresserade av en sån spelare, säger Albas sportchef David Eriksson-Gladh.

Annons

Henrik ”Kotten” Söderkvist lämnade inför förra säsongen Alba för spel i schweiziska UHC Grünenmatt. Där inledde han säsongen knackigt på sin centerposition, men gjorde efter nyår en kanoninsats som back.

– Det gick inte så bra i början och jag drogs med en fotskada. Då kändes det inte kul att spela innebandy. Efter nyår kändes det bra och jag tror jag gjorde fler poäng som back än center, säger ”Kotten” på telefon från Schweiz medan han fixar det sista med flytten hem.

Ja, för idag anländer han hem till Sandviken och det är klart att han ska fortsätta spela innebandy. Men vilken klubb det bli är inte klart än, men han vill hålla sig i antingen Gästrikland, Dalarna eller i Umeå.

– Jag vill väl egentligen inte kommentera något om någon klubb än. Det är mycket som ska lösa sig först, säger han.

Självklart är han ett hett namn för klubbarna i distriktet.

– Han är absolut intressant för GGIK. Det har förts dialoger med honom, säger Andreas Petersén från GGIK.

– Vi har pratat med honom och han vet var han har oss. Det är ju inte så att vi behöver sälja in klubben direkt, säger David Eriksson-Gladh från Alba.

Nä, det var ju just Alba han lämnade när han flyttade till Schwiez. Då spelade han tillsammans med Andreas Petersén, nu alltså i GGIK. Kan deras vänskap fälla avgörandet om var han hamnar?

– Jag tror det kan vara positivt att vi känner varandra. Vi spelade tre säsonger tillsammans och han känner fler spelare i laget. Det skulle vara en stor pusselbit som faller på plats om han väljer GGIK. Eller ja, många pusselbitar skulle falla på plats, säger Petersén.

Alba är förstås också mycket intresserade, men det är mer än att bara välja klubb.

– Det finns ju en del andra faktorer. Bland annat har han ett kontrakt och det kostar att lösa honom från det. Sen är han arbetslös när han kommer hem och vill ha ett jobb. Så det är inte så lätt, säger Eriksson-Gladh.

Han har fört diskussioner med båda klubbarna och vilket lag han än väljer kommer han att bli ett värdefullt nyförvärv.

– Han kan bidra med hur mycket som helst. Den klubben som får honom kommer att få, vad jag tror, se ”Kotten” göra sin bästa säsong någonsin, säger Petersén.

Enligt ”Kotten” själv räknar han med att allting ska vara klart inom de närmsta veckorna.

Mer läsning

Annons