Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag på jobbet för Åmotsdamerna

Tjejerna i Åmots IF gjorde det man skulle, slog jumbon Långshyttans IBK med 7–3 i damernas division 3 Dalarna. Men det var sannerligen ingen tempofylld och sprakande match de två lagen bjöd på.
– Vi vinner matchen och det är väl i stort sett det jag är nöjd med, säger Markus Bergqvist, tränare för Åmot.

Annons

Långshyttan låg inför den här matchen sist i tabellen och kanske var det så att Åmot hade stirrat lite för mycket på det. Bortalaget kom till spel med endast nio utespelare och en medelålder på 15 år. Men man stod emot bra i den första perioden.

Åmot försökte sätta fart från början men Långshyttan var skickligt på att dra ner tempot och hemmalaget lyckades bara sätta en boll under de första tjugo minuterna. Det var ett frislag som petades till backen Christina Ohlsson, som med ett dragskott överlistade målvakten i Långshyttan.

Åmot vann skottstatistiken i den första perioden med hela 13–2 och bortalagets första skott på mål kom efter dryga arton minuter, så ledningen var i all sin rätt.

Det tempofattiga spelet fortsatte i den andra perioden och närkampsspel, var det inte ens fråga om. Matchen innehöll för övrigt bara två utvisningar, fördelat på en var.

Rebecka Ingelsson satte dock bra fart efter vänsterkanten i den femte minuten och satte 2–0. Tre minuter senare presenterade sig matchens bäste spelare, Kajsa Larsson. Tog bollen på egen planhalva och dribblade av två motståndare, innan hon snyggt satte 3–0. Kajsa var undantaget i den här matchen när det gällde tempo. Hon sprang hela tiden och skapade lägen för sig själv och andra.

Kajsas storasyster Lisa ville inte vara sämre. På en fin diagonalpassning från Rebecka Ingelsson, satte hon 4–0 i krysset. Ett fint anfall. Åmots dominans var lika stor i den här perioden, eller vad sägs om 16–4 i skott? Dock var det Långshyttan som fick sista ordet i andra perioden då man reducerade med bara tolv sekunder kvar genom Elina Hoffman. Men egentligen var det ett självmål då bollen tog på en hemmaspelares klubba framför mål.

Transportsträcka är en standardfras man kan använda sig av och det var exakt det som sista perioden var. Men den bjöd i alla fall på en hel del mål. Vackrast var nog 5–1. Kajsa Larsson serverade en fin passning till Kristina Pierre. Kajsa gjorde sedan 6–1 när hon bröt ett uppspel och i friläge gjorde hon inget misstag. Jessica Karjula fick sedan sätta sista bollen för Åmot, innan Långshyttan stack upp med två sena reduceringsmål.

Detta var alltså ingen jättebra match. Det var alldeles för lågt tempo och Långshyttan var minst ett par nummer för små. Kajsa Larsson tyckte att det var en svår match att spela.

– Vi har svårt för att spela mot sämre lag. Vi spelar mycket bättre mot bättre lag, säger lagets poängdrottning som på sju matcher har samlat ihop 19 poäng (11+8).

Åmot ligger nu på en andraplats i serien. På frågan vilken målsättning man har, svarade tränare Bergqvist:

– Vi har sagt att vi ska försöka vinna varje match och gör vi det, så ligger vi ju bra till för en topplacering.

Noterbart är att man är ensamt lag från distriktet i serien. Alla andra lag är från Dalarna. Detta är något som Markus Bergqvist dock ser positivt på.

– Tycker det är en bra serie att spela i och resorna är inga problem. Det är en tuff och jämn serie.

Matchen i dag var dock långt ifrån jämn och tuff...

 

1–0 (17.51) Christina Olsson (Caroline Jägbrant).

2–0 (5.12) Rebecka Ingelsson, 3–0 (8.58) Kajsa Larsson, 4–0 (16.39) Lisa Larsson (Rebecka Ingelsson), 4–1 (19.48) Elina Hoffman.

5–1 (11.54) Kristina Pierre (Kajsa Larsson), 6–1 (14.34) Kajsa Larsson, 7–1 (16.27) Jessica Karjula (Lisa Larsson), 7–2 (17.53) Johanna Fredholm (Madelene Gustavsson), 7–3 (19.18) Elina Hoffman.

42–14 (13–2, 16–4, 13–8)

Åmot: 1x2

1x2

Kristian Larsson och Johan Svensson. Publik: ca 50.

 

Gustafs–Enviken 2–3

KAIS Mora–Rättviks IBF 4–5

Falun U–IBF Hedemora 6–3

IBF Borlänge–IBF Ludvika 9–3

Mer läsning

Annons