Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erikssons tre mål hjälpte inte Aston

Aston åkte på en förlust mot Västerås på Jernvallen – trots tre mål av lagkaptenen Mikael Eriksson.
– Han var fantastisk idag, säger Astontränaren Johan Haglund.

Annons

Det tog tolv minuter för Aston att spräcka nollan. Dessvärre för Sandvikenlaget hade då redan gästerna hunnit med att göra tre mål och målvakten i laget hade räddat en straff. Astons spel förbättrades efter reduceringsmålet och innan den första pausen kom hann laget även med att göra 2–3.

I den andra perioden ägde Västerås mycket boll. I den nionde minuten kom utdelningen då bortalaget gjorde 2–4. Aston tog några minuter därefter en timeout vilket resulterade i ett reduceringsmål: 3–4. Västerås replikerade snabbt och sköt in både 3–5 och 3–6 innan paussignalen ljöd.

– Vi låter dem ha för mycket boll i den andra perioden, säger Astons tränare Johan Haglund efter matchen. Han fortsätter:

– Vi viker ner oss mentalt och tänker för mycket på våra dåliga resultat mot dem tidigare år.

Chim Rymbacka i Aston skadades i låret och kunde inte fortsätta att spela när den tredje perioden började. Inte heller Astons Thomas Persson kunde ge allt i sista på grund av en tidigare smäll på armen.

Den tredje perioden bjöd på bara ett mål – av Aston. Det kom i den 14:e minuten efter att Aston verkligen höjt tempot på matchen och betydde 4–6. Målet kom från kaptenen Mikael Erikssons klubba och var hans tredje för matchen.

Aston ligger i och med förlusten fyra i tabellen.

IBK Aston–MIK Västerås 4–6 (2–3, 1–3, 1–0).

Målen Aston: Mikael Eriksson 3, Andreas Ahlström 1.

Publik: 113.

Bäst i Aston: Mikael Eriksson, Niklas Fransson och Andreas Ahlström.

Mer läsning

Annons