Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett gott försök – men Sirius gick inte att stoppa

Trots ett tappert försök kunde Alba inte stå emot serieledande Sirius i division ett norra. Det blev förlust med 6–4
– Jag tycker vi gav serieledarna en bra match men till slut straffade de oss, säger tränaren Ronny Hjelm.

Annons

Detta var en viktig match för Alba, men framförallt för GGIK. Gävlelaget skulle, vid Albaseger, fått en jättemöjlighet att knapra in en del av avståndet på fyra poäng till serieledarna.

Hjälpen uteblev dock. Sirius tog tidigt ett stadigt grepp om matchen och sexton minuter in i den tredje perioden dundrade Dan Johansson in 6–3 i tom bur, efter att Alba plockat ut målvakten Nicklas Sörling. Två minuter senare fastställde Mattias Lindberg slutresultatet 4–6.

–De hade mer rutin och har flera spelare från Superligan med. Till slut tog det ut sin rätt, menade Albas tränare Ronny Hjelm efter slutsignalen på Jernvallen.

Den diskussion som föregick matchen – om att hjälpa GGIK – är han trött på.

– Många har frågat mig om det, det lär bli ett slut på det nu. Vi har inte några idéer om att hjälpa GGIK utan vi spelar för vår egen skull.

Trots att det var serieledarna som stod för motståndet var detta ingen tempostark match. Båda lagen spelade metodiskt och byggde systematisk upp sina anfall, där varje uppspel ofta föregick av tre-fyra pass på egen planhalva. Chansmässigt var detta en fattig tillställning där båda lagen spelade avvaktande stundtals.

Vid ställningen 3–3 i en lätt grinig andra period hade Alba bra häng på serieledarna men till slut orkade hemmalaget inte stå emot gänget från Uppsala.

Detta var inte endast en match med ett trist resultat ur Albaperspektiv. Det var även forwarden Mattias Lindbergs sista match i Albatröjan för säsongen.

20 mål och 30 målgivande passningar har det blivit såhär långt för den 26-årige forwarden som efter helgen gör entré i Superligan i Falun.

– Vi tappar en dimension i vårt spel men i den situation vi är, så kan vi varken vinna serien eller åka ur. Det blir en chans att få prova nytt folk i truppen, avslutar Ronny Hjelm.

Vem som tar Mattias plats är inte bestämt.

0–1 (8.20) Dan Johansson (Pontus Holmgren), 0–2 (13.50) Erik Svensson, 1–2 (16.21) Viktor Johannesson.

1–3 (4.49) Pontus Holmgren, 2–3 (6.05) Mikael Lundén, 3–3 (12.57) Markus Sundell, 3–4 (14.21) Jan Barck.

3–5 (15.17) Johan Eriksson, 3–6 (16.03) Dan Johansson, 4–6 (17.56) Mattias Lindberg.

21–24 (8–7, 8–9, 5–8)

2x2 min.

2x2 min.

Niclas Johansson, Jörgen Jönsson, Hagfors.

268.

3: Mattias Ljunggren, f

2: Marcus Sundell, f

1: Mattias Lindberg, f

Mer läsning

Annons