Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbannelsen fortsätter för Runsten

Uddamålsförlust. Säger man det ordet till någon finns det en stor chans att han eller hon förknippar det med Runsten. I går blev det 5–6 mot Sundsvall och den sjunde uddamålsförlusten för säsongen.
– Det känns riktigt tufft, det är ju bara en match vi förlorat på riktigt om man säger så, tycker Runstens tränare Kent Nilsson.

Annons

Med tre poäng på de inledande tio omgångarna såg Runsten äntligen ut att gå mot en seger. För i gårdagens match mot bottenkonkurrenten Sundsvall smällde Kristian Becker in 1–0 och elva minuter senare hade Runsten gått fram till 3–0 genom mål av Tomas Halling och Oscar Bendrik, som skulle bli tremålsskytt. Då såg allt perfekt ut och Sundsvall såg inte ut att kunna resa sig. Men likt Fenix reste sig bortalaget ur askan och kom igen rejält.

– Sundsvall är ett chanslag och vi har oftast väldigt svårt för såna lag, säger Kent Nilsson.

5.11 in i den andra perioden var det kvitterat till 3–3 och bara 17 sekunder senare hade Sundsvall tagit ledningen för första gången i matchen.

– När man förlorar så mycket som vi gör är psyket skört. Vi får alltid kämpa för varje mål medan motståndarna alltis verkar göra enkla mål, säger Nilsson.

Runsten vände dock på steken och gick fram till 5–4 innan andra perioden var slut. Men det verkar vara ödet för Runsten att vara nära en seger. Tack vare två mål av Sundsvall i sista blev det 6–5 till gästerna. Nu behöver Runsten nåt nytt.

– Vi behöver få in en ny röst. Det finns en del som vi har pratat med, men det är svårt att hitta nån mitt i säsongen, säger Nilsson.

 

 

Annons