Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för jubilerande Bondeson

Runsten var bättre i de två första perioderna hemma mot Runsten och såg länge ut att gå vinnande ur matchen. Men i den tredje perioden tappade hemmalaget sin ledning och Borlänge vann till slut i förlängning.
- Det var några individuella misstag som avgjorde det här, säger Runstens tränare Jimmy Rödlund efter matchen.

Annons

Runsten tog emot gästande Bolänge på Träffen i Gävle. Matchen började tufft och båda lagen skapade farliga målchanser. Första laget att få utdelning på en chans var hemmalaget då Alexander Hallén gjorde mål efter en assist av Mathias Bondeson. Bondeson gjorde för övrigt sin 300:e match för Runsten vilket uppmärksammades innan matchstart.

Efter 15 minuter gjorde Runsten sitt andra mål innan Borlänge reducerade i den sista minuten. Men med bara sekunder kvar av den första perioden hann hemmalaget med att utöka ledningen till 3-1.

I den sjätte minuten av den andra perioden fick Borlänge en utvisning. Runsten utnyttjade det numerära överläget väl när Bondeson passade fram till lagets prickskytt Robin Mattsson som satte 4-1.

Runsten hann med att göra ytterligare ett mål innan Borlänge skärpte sitt spel. När det hade gått en kvart av den andra perioden, ställningen var 5-2 och Borlänge hade Power Play så fick Runstens Bondeson ett friläge där han kyligt gjorde sitt lags sjätte mål för dagen. Resultatet efter två spelade perioder var 7-4 till Runsten.

I den tredje perioden lade Borlänge i en oväntad högre växel. Efter fem minuter gjorde Dalalaget 7-5 efter ett misslyckat Runstenfrislag i defensiv zon. Några minuter senare gjorde Borlänges Kalle Zetterström sitt fjärdemål i matchen. Runsten började att kämpa emot och lyckades rädda ett oavgjort resultat, 7-7, när den tredje perioden var färdigspelad.

I förlängningen tog det 2 minuter och 22 sekunder innan Borlänges Jonathan Sundberg mål och avgjorde matchen: 7-8.

- Vi gjorde några individuella misstag i den här matchen och det sista misstaget var mitt, säger Runstens tränare Jimmy Rödlund.- Jag skulle ha bytt kedjorna när vi fick frislag i förlängningen så det hade varit utvilade spelare på planen vid Borlänges kontring.

- Det är surt att vi förlorade eftersom vi var bättre i de två första perioderna, säger Mathias Bondeson som fick göra två assist och ett mål i sin 300:e match för Gävlelaget.

IBK RUNSTEN–IBF BORLÄNGE 7–8 e.f. (3–1, 4–3, 0–3, 0–1)

Målen Runsten: Joakim Brolin 2, Henrik Modin, Mathias Bondeson, Oliver Bäcklin, Robin Mattsson, Alexander Hallén.

Skott: 34–37 (16–13, 10–17, 8–7)

Bäst i Runsten: Mathias Bondeson, Mattias Wikström, Joakim Brolin, Alexander Hallén.

Mer läsning

Annons