Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle Södra satte stopp för Brynäs

Gävle Södra stod för en imponerande insats mot IK Brynäs i herrarnas division 4 på Träffen i söndags. Hemmalaget segrade med utklassningssiffrorna 9–1 (2–0, 4–1, 3–0).
– Vi står för en riktig laginsats i dag, säger Andreas Mindor, spelande tränare för Södra.

Annons

Efter en knackig inledning på serien har nu Gävle Södra sju raka matcher utan förlust bakom sig. Den sjunde poänggivande matchen kom i söndags då man krossade gästande Brynäs med 9–1. Kedjan med Andreas Mindor, Eric Stefansson och Fredrik Hammarström briljerade och var inblandade i nästan varje mål som hemmalaget producerade. En helt omvänd match från lagens första möte i serien, en match som Brynäs tog hem med 5–4.

Det dröjde tio minuter in i matchen innan nollan sprack. Efter en rejäl miss i Brynäsförsvaret befann sig plötsligt Gävle i ett två mot ett läge där Fredrik Hammarström fixade 1–0. Två minuter senare var det dags igen när matchens spelare Eric Stefansson inledde sitt målskytte genom att göra 2–0 efter att ha slagit in en målvaktsretur. Inget vidare skönspel men ett effektivt Södra i första perioden.

Gävles och hela seriens poängkung, Per Linderdahl, kom inte upp i samma nivå som i föregående match (fyra mål mot Valbo). Men han gick trots det inte lottlös mot Brynäs då han med ett snyggt skott fixade 3–0. Matchen avgjordes strax därefter när Fredrik Hammarström med sitt andra mål gjorde 4–0 i numerärt överläge. Det hjälpte inte att Mikael Nöjd reducerade minuten efter då ställningen efter 40 minuter var 6–1 efter två ytterligare Gävlemål.

– 6–1-målet är mitt snyggaste mål i matchen där jag får en fin assist från Hammarström, säger Eric Stefansson om sitt andra mål av fyra i matchen.

Tredje perioden blev en transsportsträcka där Brynäs försökte men avsluten var på tok för enkla för Gävlemålisen Patrick Gynnestam. Eric Stefansson stod för två ytterligare mål och assisterande även till 9–1, vilket blev matchens slutresultat. Brynäs klarade sig undan tvåsiffrigt med nöd och näppe och Gävle vinner klart rättvist, även om det målmässigt möjligen rann iväg lite väl under matchens andra halva.

– Vi gör en bra match idag och segern var viktig då vi hänger med i toppen av tabellen. Vi visade upp bra effektivitet och satte dit våra målchanser samtidigt som vi kontrade bra, säger Gävle Södras tränare Andreas Mindor, som ingick i matchens klart bästa kedja.

GGIK:s ungdomslag leder sedan tidigare serien överlägset men där bakom pågår en tät kamp om andraplatsen. Gävle Södra ingår i en grupp på fyra lag som befinner sig inom två poäng. Så segern var verkligen viktig för Södra då även den stora segern putsade till målskillnaden. IK Brynäs befinner sig efter förlusten i ett ingemansland i mitten av tabellen.

 

Mer läsning

Annons