Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK – alltid som starkast mot slutet

GGIK drog det längsta strået i den täta seriefinalen mot Uppsala på Träffen.

Matchen slutade 4–3 efter förlängning.

Annons

Gävlelaget hade sex raka segrar och en serieledning i bagaget inför lördagens seriefinal mot tabelltvåan FBC Uppsala. Men det var bortalaget som tog tag i taktpinnen i den första perioden.

GGIK hade svårt att skapa målchanser och Uppsala kunde gå ifrån till 0–2.

– Vi får en tung start på matchen och Uppsala är väldigt bra i den första perioden men vi kommer ut i andra och visar varför vi leder serien, säger GGIK-tränaren Mikael Hagström.

GGIK reducerade tidigt i andra perioden efter ett drömanfall och får även till en kvittering några minuter senare efter ett självmål. Trots stort spelövertag lyckas de ändå inte lämna den andra perioden i ledning efter att Uppsala gjort 2–3 i matchens enda powerplay.

– Det var otroligt jobbigt att släppa in det målet när vi gör en så bra period, fortsätter Hagström.

Men Gävledamerna gick till slut segrande ur matchen efter en kvittering i den tredje perioden och ett avgörande mål i sudden.

– Efter kvitteringen var det bara seger som gällde och när det blev förlängning satte vi in det mest offensiva vi hade och det gav resultat, säger Hagström och fortsätter:’

– Jag är så stolt över det här laget, tjejerna visar match efter match hur stora vinnarskallar de har. Vi har inte förlorat en enda tredjeperiod den här säsongen och fortsätter vi så här kan det räcka långt.I och med segern drar Godis ifrån ytterligare i tabellen och leder nu med tre poäng före Uppsala.

GGIK–FBC UPPSALA 4–3 SD (0–2,2–1,1–0,1–0)

Målen, GGIK: Evelina Rösnäs, Olivia Hillgren, Kajsa Lasses, självmål.

Uppsala: Amanda Johansson Delgado 2, Emma Hammarsten.

Domare: Niklas Mothander och Michael Selg. Skott: 27–30

GGIK:s tre stjärnor

3: Evelina Rösnäs, f

2: Helena Skärberg, mv

1: Jenny Hallström, f


Mer läsning

Annons