Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK blåst på segern – och elitseriechansen?

GGIK åkte på en riktigt tung förlust mot Älvsjö borta med 6­–7. Efteråt var det stora irritationsobjektet domarna.
– Det är inte kul när deras lagledare och domarna går hand i hand och skrattar efter matchen, sa GGIK-tränaren Marcus Hansson.

Annons

GGIK låg inför matchen två poäng bakom serieledande Sirius. Och genom att Sirius lyckades slå Mora först efter sudden kunde Godis hämta in en poäng via seger mot Älvsjö. Men det syntes direkt från början att det inte skulle bli GGIK:s match.

– Vi är inte på tå från början och bjuder på alldeles för mycket, sa Marcus Hansson som fick se sitt lag ligga under med två mål (1–3) efter första och tre mål (2–5) efter andra.

Den ledningen kunde varit större eftersom Älvsjö hade två skott i ribban.

Det var alltså först i den tredje perioden som GGIK fattade att det var på allvar. Efter 4.07 lyckades Pelle Jansson få in sitt andra mål i matchen och bara en minut och tio sekunder gjorde Jonatan Hedström sitt andra fram till 4–5. Då var det match igen. Då ska det också tilläggas att Pelle Jansson missat en straff i andra perioden.

– När vi kom i kapp så mycket var vi tvungna att chansa framåt och tyvärr chansade vi för mycket, sa Hansson vars lag tappade till 4–7.

Då kom nästa upphämtningsförsök. 5–7 kom genom Johan Andersson som sedan fick sätta sig i utvisningsbåset efter en mycket tveksam utvisning.

– Jag är inte den som brukar klaga på domarna, men det här var dåligt. ”Chippen” gör vad vi tycker är en solklar brytning, men ändå åker han ut. Innebandy ska spelas fem mot fem och då är det inte lätt när de får spela med sju spelare, sa Hansson och syftade på att domarna gav hemmalaget stora fördelar.

GGIK klarade av utvisningen, men kom inte närmare än ett måls underläge trots hård forcering i slutet.

– Det gick inte att prata med domarna. Tiden rullade efter avblåsning och det vill de inte ens prata om. Det är inte kul när deras ledare och domarna går hand i hand ner i omklädningsrummet och skrattar och pratar om vad de ska göra efter matchen, sa Hansson besviket.

Tack vare förlusten skiljer det nu fyra poäng till Sirius – och chansen till serieseger minskade väsentligt.

– Nu ska vi vinna resten av matcherna, avslutade Hansson.

 

Annons