Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK gjorde sitt – men vägen är lång

Gävle GIK gjorde det man behövde göra för att behålla hoppet om avancemang till Superligan kvar.
Man vann med 14–9 hemma mot Granlo och har fyra poäng upp till Sirius i tabelltoppen.
– Vi har inte gett upp hoppet, sa Marcus Hansson efter matchen.

Annons

Det krävs ett smärre mirakel för att GGIK ska passera Sirius i tabelltoppen.

Det skiljer fyra poäng mellan lagen då det återstår tre omgångar och där det ska sägas att Sirius tagit poäng i de samtliga 19 omgångarna den här säsongen.

– Chansen finns ju fortfarande kvar så vi ska göra vårt och ta nio poäng de sista tre matcherna, sa GGIK–tränaren Marcus Hansson.

Gårdagens möte med seriens mittenlag Granlo både blandade och gav för GGIK som gjorde en mycket bra match offensivt. Däremot hade defensiven under vissa peridoer stora problem.

– Vi har ju nött defensiven mycket den senaste tiden så det är lite konsigt att det blir så här på matcherna, tyckte Hansson.

En lovande förstaperiod för hemmagrabbarna som de vann med 5–2 följdes upp av en andraperiod som var under all kritik. Endast fyra skott på mål och den större delen av perioden spelades på egen planhalva.

– Det måste vara säsongens sämsta period, det är inte mycket som fungerar för oss då, menade Hansson.

I den sista perioden blev det hela elva mål totalt åt båda håll där Godis stod för sju av dem. Fyramålsskyttarna Henrik Esbjörnsson och Billy Nilsson bildade den målglada formationen ihop med Pelle Jansson, de var inblandade i elva av lagets 14 mål.

– Självklart gör de ett bra jobb poängmässigt, men den som gör det största jobbet idag är Gustav Alpe. Han kan hoppa in överallt där det behövs, sa Hansson.

 

 

Mer läsning

Annons