Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK ska bli bättre – på amerikanskt vis

Vad kan innebandyn lära av den amerikanska fotbollen? Mycket, tror Mattias Seger – ny assisterande tränare och sportansvarig i Gävle GIK – som även gjort med en ny back.

Annons

Mattias Seger, 37, har spelat amerikansk fotboll med Arlanda Jets i tio år. Han har inget SM-guld, men däremot blivit många erfarenheter rikare. Och det ska han dela med sig av till innebandyn, som han också har lång erfarenhet av.

– Jag har jobbat mycket med amerikanska coacher i Jets. Det är två delar jag tar med mig, dels det fysiska – att komma väl förberedd till match – dels det taktiska.

Med det taktiska menar han uppställningar vid fasta situationer, något som är den amerikanska fotbollens signum.

– Vi ska träna på frislagsvarianter. Om ni går på matcherna ska ni få se. Motståndarna kommer att få det väldigt jobbigt, hälsar Mattias Seger, som kommer att fungera som både assisterande tränare till Marcus Hansson och sportansvarig i Godis.

Det var nästan tio år sedan han coachade innebandy senast men han är inte orolig för att inte hänga med.

– Det har inte hänt så mycket rent taktiskt inom innebandyn sedan år 2000. Jag har kunskaper inom det taktiska och det är där jag kommer att bidra, säger Mattias Seger.

Förutom Mattias Seger och Marcus Hansson kommer Tomas Eriksson att finnas med i båset. Tomas är numera anställd av Gävle GIK efter att förra säsongen ha fört upp Runsten i division 1.

Gävle GIK har även gjort klart med en ny spelare. Det är högerfattade backen Tomas Danebjörk, född 1986, från Frösö i division 2 som har skrivit på ett tvåårskontrakt. Han beskriver sig själv som en snabb spelare som är bra en-mot-en.

– Det spelade rejält stor roll att Henke Esbjörnsson redan fanns i Gävle. Vi är bra polare, säger Tomas Danebjörk, som även spelade med GAIK Väsby i division 1 förra säsongen.

Mer läsning

Annons