Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK tänker inte göra det lätt för Visby

Ett brandskattat Gävle GIK ställs mot köpelaget Visby.
Säsongens svåraste bortamatch, menar Visbytränaren Mika Packalén.
– Kul att han tycker så, det visar att vi ändå lyckats göra ett avtryck, säger Stefan Åsbergh i GGIK.

Annons

Packalén är ett av landets mest aktade tränarnamn, två gånger utsedd till Årets tränare och SM-guldvinnare med Balrog 2004. Det är han som leder Visbys storsatsning mot superligan.

I laget har han bland annat förre landslagsbacken Kimmo Eskelinen, tre SM-guld med Warberg, som av någon outgrundlig anledning valde allsvenskan i stället för fortsatt spel i superligan.

Hittills har gutarna motsvarat förväntningarna och toppar programenligt den ändå jämna allsvenska serien.

Men Mika Packalén har respekt för dagens match på Träffen, trots att Gävle GIK är sex placeringar bakom i tabellen. På sin blogg på klubbens hemsida kallar han nämligen matchen för säsongens svåraste bortamatch.

Och Stefan Åsberghs unga manskap tänker sälja sig dyrt.

– Vi har vunnit alla våra hemmamatcher och det är inte bara att komma till Träffen och hämta poäng. Gör vi det vi ska, och inte blir bekväma, kan vi slå alla lag. Men Visby måste självklart gälla som favorit, säger han.

GGIK saknar definitivt Tomas Danebäck, borta hela säsongen på grund av en knäskada, Johan Gustavsson, med magproblem och Mattias Lindberg, som fortfarande känner av en skada på baksidan av ena låret.

Dessutom finns flera frågetecken för spelare som varit sjuka i veckan. Situationen är densamma i Visby, där man till och med ställde in en av veckans träningar på grund av sjukdomar.

Mer läsning

Annons