Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK-tjejerna föll tungt med tunn trupp

Det börjar se riktigt kärvt ut för GGIK-damerna i division 1 östra. Gårdagens 4–2-förlust mot bottenkonkurrenten Hammarby IF sved ordentligt.

Annons

– Det är inte lätt att vinna med bara tolv spelare tillgängliga, säger tränaren Micke Hagström.

GGIK lyckades inte ta in något poängmässigt på lagen ovanför i bottenträsket.

Istället för att ett aningen ljusare läge ser det nu ännu jobbigare ut, med sex matcher kvar att spela.

– Vi kom till match med lite folk igen, två femmor plus två extraforwards. Sjukdomar och skador ställer till det för oss och det finns därmed inte så mycket att trolla med, säger GGIK-tränaren Micke Hagström.

– Jag tror att vi inte haft fler än 15 spelare tillgängliga på de senaste fem matcherna. Våra två centrar sliter hårt och spela vartannat byte, det håller naturligtvist inte i längden.

I sista perioden reducerade GGIK till 3–2, och ett kvitteringsmål var inte långt borta.

– Vi satsade offensivt och hade två riktigt bra kvitteringschanser, men istället drog vi på oss en onödig utvisning 14 minuter in på sista perioden. Vi lyckades stå pall, men strax efter att vi hade blivit fulltaligt åkte vi på ett mål i baken.

GGIK har fortfarande inte tagit en seger.

– Först och främst måste vi få tillbaka folk, det är prioritet nummer ett. Jag tror att vi fortfarande har en möjlighet, om vi kan få ihop ett fullt och friskt manskap. Vi kan inte bara lägga oss ner och dö. Hoppet är det sista som överger oss. Men uppehållet kommer inte helt fel nu.

 

 

Mer läsning

Annons