Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK vill ha heldag i Läkerolen

Gävle GIK vill spela i Läkerolen igen. Planerna är att skapa en heldag med flera matcher, både för ungdomar, damer och herrar.

– Det skulle vara skoj, säger GGIK-ordföranden Peter Nordqvist.

Annons

Planerna är än så länge väldigt lösa, det vill Nordqvist vara tydlig med.

Ingen kontakt är tagen med Brynäs ännu, vilket är ett måste om GGIK ska kunna låna Läkerol Arena.

– Och vi måste få ihop det med Brynäs spelprogram, säger Nordqvist.

GGIK har spelat i Läkerol Arena förut, när laget kvalade mot högsta serien 2007. Då kom det 1 728 åskådare – trots att elitseriechansen var borta – vilket var nytt publikrekord för en innebandymatch i Gästrikland.

– Det var en succé. Det skulle vara en rolig grej att göra det igen, något att se fram emot för alla inblandade, säger Nordqvist.

– Vi måste ju göra något i väntan på nya arenan. Träffen är så fruktansvärt tråkig och lockar inte någon, fortsätter han.

Enligt de lösa planerna vill GGIK att arrangemanget i Läkerol Arena blir till ett heldagsevenemang med både ungdomsmatcher, en dammatch – GGIK-tjejerna gick ju upp i ettan – samt en avslutande fajt i allsvenskan för killarna.

Annars drömmer Nordqvist om en ny hemvist för alla GGIK-lag.

I december kom beskedet från de styrande politikerna i Gävle – bland andra kommunalrådet Per Johansson och kultur- och fritidsordföranden Lars-Göran Ståhl – att det blir en sporthall för bland annat innebandy samt en friidrottshall för totalt 162 miljoner kronor intill Gunder Häggstadion.

• När kan hallen vara klar?

– Om allt går i lås, vilket jag fortfarande är orolig över, kanske den kan stå färdig 2013 eller 2014. Det formella beslutet ska tas av kommunfullmäktige först, säger Peter Nordqvist.

GGIK hamnade på tredje plats i norrallsvenskans publikliga den gångna säsongen med ett snitt på 302 åskådare per match.

– Det är vi nöjda med, dels med tanke på att vi spelar på Träffen och dels för att laget hade en mellansäsong. Normalt ligger vi i toppen av tabellen och då har vi mer folk, säger Nordqvist.

Mer läsning

Annons