Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK ville säkra kontrakt – men det gick inte alls

För många misstag bakåt och för ineffektivt framåt.
– Det är ingen bra kombination, suckade Gävle GIK:s tränare Stefan Åsbergh efter förlusten med 10–6 på bortaplan mot Handen.

Annons

Godis kom till den här matchen med förhoppning om att vinna och fixa ett nytt kontrakt. Det började också bra på det mycket svårspelade parkettgolv som Handen har i sin arena.

– Vi gjorde en okej första period och ledde med 4–2 sedan vi utnyttjade en femminutersutvisning som drabbade dom. Vi hade en dryg minut i början av andra perioden kvar i numerärt överläge men i stället för 5–2 åkte vi på en kontring och 4–3. Där vände matchen på något sätt, menade Godistränaren.

Sedan började det studsa snett på allvar. Godisspelarna halkade omkring på det hala underlaget som hemmakillarna behärskade till fullo. Laget ledde efter andra perioden med 6–5 och fick sedan en drömstart i sista med 7–5 i första bytet.

– Vi fick jaga för mycket. Visst hade vi massor av chanser – egentligen så många att det skulle ha räckt till poäng. Men det håller inte att missa så mycket samtidigt som vi var alldeles för givmilda i försvarsarbetet.

HANDEN–GGIK 10–6 (2–4, 4–1, 4–1)

Målen, GGIK: Mattias Lindberg, Erik Hasselberg, Andreas Petersén, Jesper Lundgren, Adam Gavlén, Johan Andersson.

Skott: 33–29 (9–13, 14–7, 10–9)

GGIK:s tre stjärnor

3: Gustaf Alpe, bHHH

2: Mattias Lindberg, fHH

1: Adam Gavlén, fH

Mer läsning

Annons