Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godis stärkt av två raka derbysegrar

Alla tre lokala lag i innebandyettan spelar idag och alla tre möter lag som man konkurrerar med. Trean GGIK möter fyran Älvsjö, Alba på sjundplats möter Granlo som ligger på platsen före och Runsten möter Örnsköldsvik som ligger tre poäng före.

Annons

GGIK ligger som bekant med i toppen av tabellen och förhoppningen är att laget i år ska ta klivet upp en serie. Man har ju varit nära ett par år nu och kanske börjar det bli en vana. Men nu kommer Godis stärkta av två raka derbysegrar.

Först besegrades Alba med 7–5 och sedan fick Runsten se sig besegrat med 3–6.

Nu ställs man mot ett av seriens starkast lag i Älvsjö. Stockholmslaget har bara en förlust på sina fyra spelade matcher, den kom mot tvåan Årsta med 2–5.

Älvsjö är annars ett ganska målsnålt lag. Både framåt och bakåt. Man har bara gjort 25 mål och är med det tredje sämst i serien, dessutom så har man släppt in minst mål med sina 17.

Alba vann sina två första matcher, men har sedan dess fått se sig besegrade två gånger om av topplag. Ena gången av Årsta med 6–8, då man ändå gjorde en bra match och sen var man också nära mot GGIK i matchen som slutade 5–7.

Nu möter man Granlo och det är en viktig match i den tuffa serien där mittenskiktet är väldigt jämnt. Alba har efter fyra matcher sex poäng medan Granlo från Sundsvall har sju poäng på fem spelade matcher och har släppt in näst mest mål i hela serien.

I botten möter Runsten Örnsköldsvik. Runsten har haft en tuff tid och förlorade senaste derbyt mot Godis. Innan det så hade man två raka suddenförluster. Mot Örnsköldsvik så har man en ganska bra chans att ta säsongens första seger. Örnsköldsvik har en seger och en suddenvinst på fem matcher, det ska dock nämnas att alla poäng har kommit i de två senaste matcherna och Runsten ställs alltså mot ett lag som är på gång.

Mer läsning

Annons