Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt och dramatiskt i oavgjort derby

Söndagens derby mellan IK Sätra och GGIK blev en dramatisk och målsnål match i damernas division 2. Med dryga minuten kvar kom bortalagets kvittering som fixade slutresultatet 1–1 (1–0, 0–0, 0–1).
– Vi gör en riktig krigarmatch, säger GGIK-tränaren Nisse Stjernström.

Annons

Det var ett mycket viktigt derby som spelades på Träffen i söndags. Hemmalaget IK Sätra och gästerna Gävle GIK har haft en motig säsong så här långt och båda lagen suktade verkligen efter tre poäng. Men derbyt slutade 1–1 och lagen fick nöja sig med delad pott, vilket också blev det mest rättvisa resultatet sett till matchbilden.

Man såg redan i inledningen att det väntade 60 minuter av hårt och tufft spel. Sätra tog tag i händelserna under de första minuterna men ju längre perioden fortlöpte desto mer kom gästerna in i matchen. Hemmalagets enda mål kom med knappa två minuter kvar av första perioden. Frida Bengtsson kom löpande längs vänsterkanten och provade med ett skott som letade sig in bakom Godismålvakten Klara Nordell. Mycket viktigt med första målet i matchen.

Mittenperioden blev mållös men chanser till kvittering för GGIK saknades inte. En av bortalagets bättre spelare, Tova Boustedt, jobbade till sig ett jätteläge framför mål men bollen rullade retfullt längs mållinjen. Sätras för dagens bästa spelare, Josefine Järnkrok, sköt minuterna senare bollen i stolpen på en av många snabba omställningar från hemmalaget.

Ett matchavgörande ögonblick skedde när klockan stod på 18.09 in i den sista perioden då en hemmaspelare fick sätta sig på utvisningsbänken, vilket gav ett gyllene läge till kvittering för Godis. Sätra tog timeout och GGIK fick chansen att snacka ihop sig.

– Vi gick ner på två kedjor och jag sa till spelarna att ha tålamod och pressa högre upp i banan samt att gå på mål, säger Godistränaren Nisse Stjärnström.

Och visst fick bortalaget även in 1–1. Med 1.14 kvar lämnades Sophia Hillgren helt ren rakt framför målet och hon pricksköt in kvitteringen.

– Jag fick samma läge i fredags när jag gjorde mål mot Insjön och jag ville försöka med ett avslut igen, och det gick ju bra den här gången med, säger GGIK:s poängräddare.

Mycket tungt för Sätra och mycket värdefullt för GGIK. 1–1 var ett rättvist resultat i ett riktigt krigarderby.

– Det var väldigt viktigt för tabellen att vi fick med oss poäng i dag. Det var en jämn match och jag är jättenöjd med poängen. Ett rättvist resultat, avslutar Gävletränaren Nisse Stjernström.

 

Mer läsning

Annons