Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandylistan 1 mars

Sporten rankar här de hetase händelserna i den lokala innebandyn.

Annons

1) Jesper Olsson, IK Sätra

Bidrog allra högsta grad till IK Sätra B:s 15–6 seger borta mot Åmots IF B i herrfemman. Olsson gjorde sju mål och ett äkta hattrick på mindre än tre minuter i andra perioden. Vanligtvis spelar han med Sätras lag i herrtvåan men har också spelat fyra matcher för IK Sätra B i herrfemman. Där har han det monstruösa poängsnittet 6,5 poäng per match.

2) Peter Brodén, Älvkarleby IK

Brodén ville inte vara sämre än Jesper Olsson och gav Älvkarleby en flygande start på matchen mot IBK Runsten B i herrfyran med ett fullbordat hattrick efter drygt fem minuter. Totalt gjorde Brodén sex mål och lyckades till slut föra sitt lag till seger med 11–10 efter att Runsten reducerat fyra gånger om med mindre än fem minuter kvar av matchen.

3) IBK Aston, damtvåan

Aston tog en mycket viktigt seger med 4–3 i derbyt mot IBK Hofors i Hoforshallen. I och med segern lämnade laget över jumboplatsen, tillika nedflyttningsplatsen, till Långshyttans IBK i damtvåan. Maria Ström visade vägen för bortalaget med sina två mål och en assist och laget kunde därmed säkra säsongens fjärde seger i ligan.

4) Evelina Rösnäs och Elin Björkman, GGIK

GGIK som även tog plats på listan förra veckan tog sin 19:e raka seger i damtvåan när de krossade Insjöns IF BK med 17–4 på bortaplan. Starkast lysande i segern var Evelina Rösnäs och Elin Björkman som gjorde sex respektive fem mål för sitt lag. Båda tjejerna parkerar i poängligans tio i topp och totalt har GGIK sju spelare noterade där för tillfället.

5) Strömsbro IF, herrtvåan

Strömsbro hängde inte läpp över att serien jumbo Kingsgårdens IBK kvitterade med sju sekunder kvar. Daniel Nordström avgjorde matchen i sudden death till 7–6 och gav hemmalaget mycket viktiga poäng i bottenstriden med två omgångar kvar. Strömsbro ligger nia i tabellen med två poäng ner till nedflyttningsplats.

PÅ BÄNKEN: Strömsbro IF B – Norrsundets IF

Att det kan gå hett till innanför sargen i Innebandy vet vi om men någon måtta får det vara. Matchen mellan Strömsbro IF B och Norrsundets IF i herrfemman spårade ur fullständigt. Statistiken talar sitt tydliga språk då lagen noterades för sex tvåminutersutvisningar och fyra matchstraff bara i den sista perioden. Och matchen då? Ja, den slutade med en klar 13–5 seger för Strömsbro som därmed gick om Norrsundet i tabellen.

Mer läsning

Annons