Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandylistan 25 jan

Sporten rankar här de hetaste händelserna i den lokala innebandyn.

Annons

1) Andreas Lidbom, IBK Runsten B

Runsten tog tre mycket viktiga poäng i toppmötet med Storvik i herrfyran i lördags. Främst var det den 16-årige backen Andreas Lidbom som låg bakom 10–5-segern på Träffen. Lidbom inledde målskyttet efter knappt två och en halv minut och stannade till slut på fyra mål. Lidbom är nu uppe i totalt 14 mål på sex spelade matcher, med det är han lagets främst målskytt.

2) Gävle GIK, damtvåan

Det rullar minst sagt på för GGIK i damtvåan. I lördags kom den 14:e segern av 14 möjliga, då tabellsjuan Valbo besegrades på bortaplan med 14–1. Katarina Prandes blev matchens främsta målskytt med fyra fullträffar.

3) Patrik Larsson, IK Brynäs

Forwarden prickade in fyra mål när Brynäs bortaslog Norrsundet i herrfemman med 16–8. Redan efter nio minuter och 21 sekunder hade Larsson svarat för ett äkta hattrick. I mitten på den andra perioden blev det även en fjärde fullträff när han satte 8–3. Tabelltrean Brynäs är tre poäng före tabellfemman Norrsundet.

4) Furuviks FF, damtrean

Furuvik vann överraskande med 6–2 borta mot Ludvika i lördags. Tack vare segern avancerade laget från åttonde till sjunde plats i tabellen. Mathilda Tränman gjorde två mål för Furuvik.

5) Viktor Olsson, IK Sätra

Sätra imponerade kanske inte defensivt hemma mot herrtvåans jumbo Kingsgården i söndags. Men offensiven var det inga större fel på och till slut blev det seger med 15–8. Den som lyste mest var backen Viktor Olsson, som noterades för fyra mål och två assist.

PÅ BÄNKEN: IK Sätra fick ingen rolig söndag i Unihoc Arena i Mora. Damtreans jumbon förlorade med hela 25–1 (!) mot serieledande KAIS Mora. Ida Bergersson gjorde Sätras enda mål, vilket betydde 12–1, men det var en klen tröst i bedrövelsen.

Mer läsning

Annons