Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janssons frestelse

Ettan kom, tvåan kom – och femman kom så småningom.
Pelle Jansson var på målhumör inför ögonen på superligelagen Falun och Warberg.
− Det är mycket som ska klaffa om jag ska flytta, men jag stänger inga dörrar, sa skyttekungen efter sina fem mål och 12−6 mot Sundsvall.

Annons

Men Pelle Janssons mål (och Johan Anderssons framspelningar) var nästan det enda glädjeämnet från matchen.

− En riktig skitmatch, som GGIK-tränaren Marcus Hansson uttryckte det.

Hemmalagets inledning av matchen var dock makalöst effektiv. Eller vad sägs om 2−0 efter en minut, 3−0 dryga minuten senare och 5−0 efter sju spelminuter. Givetvis var matchen avgjord i det läget.

− Målen ramlade in på grund av att Sundsvall var dåliga. Men det är klart, leder man med 6−1 efter första perioden och 10−3 efter andra är det svårt att hålla fokus, menade Hansson som efter två målrika perioder både fick se sina två målakter bli skadade och ett Sundsvall som tog över händelserna i slutperioden − och såg till att...nja, inte riktigt skjuta liv i matchen, men åtminstone att inte åka på en riktig brakförlust då laget gjorde tre snabba mål i upptakten.

− Bittert att få båda målvakterna och två utespelare skadade, suckade Hansson.

Men GGIK fick ändå sista orden när först Pelle Jansson slog in 11−6, hans femte fullträff i matchen innan Billy Nilsson fastställde slutresultatet 12−6. Firman Pelle Jansson och Johan Andersson (som assisterade till nästan alla Jansson-mål) tillhörde GGIK:s främsta spelare och anledningen till att det blev tvåsiffrigt för serieledarna − inför ögonen på ledare från Falun och Warberg. Och Jansson och Johan Andersson stärkte sannerligen sina aktier om ett Superligakontrakt.

− Men för min del är det inte särskilt aktuellt. Jag har min famlij och allt här, mycket ska klaffa i sådana fall. Men det är klart, jag stänger inga dörrar, flinade Pelle Jansson efter matchen.

 

Annons