Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp hemmaseger för Aston

Aston hade släppt in 28 mål på de tre senaste matcherna. Det blev därmed en defensiv taktik i hemmamötet med Bollnäs/Hertsjö (5–4).
Taktiken var inte rolig att se på men desto mer effektiv.

Annons

– Underhållningen finns i den andra arenan. Här var de tre poängen det mest viktiga, sade Astons tränare Johan Haglund efter segern.

Ja, Aston var mycket defensiva under de två inledande perioderna och gästerna fick stå och spela runt lite som dom ville men några målchanser kunde dom inte vaska fram.

Däremot var Aston giftiga när laget i ett fåtal snabba spelvändningar skapade flera klara chanser.

3–0 till Aston efter två perioder och matchen verkade avgjord. Så kände nog Astontränaren Johan Haglund också då han beordrade högre press i den tredje perioden.

3–0 blev 3–2 med fem minuter kvar att spela och nerverna kom på spänn för hemma laget.

4–2 blev 4–3 och 5–3 blev 5–4 innan matchen var över. Andreas Ahlström, forward i Aston, hade stor del i trepoängaren och det var även han som kunde slå in det så oerhört viktiga 5–3-målet på assist från Per-Emil Johansson.

Dessa två gjorde tillsammans sju poäng, fyra av Andreas och tre av Per-Emil, där har Aston ett par matchvinnare.

– Det var tråkig innebandy i de två första perioderna och jag får väl ta på mig att det blev onödigt spännande i den tredje, avslutade Haglund.

Det gäller för Aston att hitta en balans mellan defensiven och offensiven i kommande matcher för framåt är laget riktigt bra med fart och fläkt.

Mer läsning

Annons