Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medalj till Alba i Storvreta Cup

Gästrikelagen hade blandade framgångar när Storvreta cup inleddes i Uppsala i helgen. Bäst gick det för Alba som nådde A–final i F15.

Annons

Storvreta Cup klassas som en av Sveriges största innebandyturneringar. Inte mindre än 600 lag, uppdelade i ett tjugotal olika åldersklasser, gör upp om medaljerna, ära och berömmelse. Omkring 20 gästrikelag deltar i positionskriget.

I den 15:e upplagan i helgen utmärkte sig särskilt några. I klassen flickor15 tog sig Alba till A-final. Detta efter att laget besegrat Täby med 3–2 i semin, slagit Bele Barkarby med 1–0 i kvarten och dessförinnan gått obesegrat genom gruppspelet.

I A-finalen fick dock Albatjejerna ge sig med knappa 4–3 mot fjolårsfinalisten Tikkurilan Tiikerit, från Finland, med 4–3.

Albatränaren Kent Öhman var efteråt mycket nöjd med lagets insats – särskilt med tanke på de svåra motståndet.

– Jag är jättenöjd men tjejernas insats och det här är ju förberedelse för SM-slutspelet 27 februari i Falun. Jag vill även ge en eloge till alla som var med och stödet från alla föräldrar.

– Ja alltså, vi vann mot Täby på straffar. Vi gjorde 1–0 och 2–0 men släppte upp dem till 2–2.

– I finalen hängde vi inte alls med i första perioden. De (Tiikurilan) lurade upp oss att pressa dem och sen spelade dom runt oss. De ledde ju med 4–0 i andra, sen stuvade vi om i våra femmor lite grann och hämtade i kapp till 4–3.

Även GGIK fick anledning att segerjubla i helgen. Laget kammade nämligen hem totalsegern i B–slutspelet efter 1–0 mot Björklinge i finalen.

Just B–finalen i flickor 15 hade dessutom kunnat sluta med ett rejält gästrikederby om lottningen varit annorlunda. I semifinalen möttes nämligen GGIK och IBK Aston – en match som först nämnda vann med 3–2.

I klassen P93, pojkar 93, lyckades inte fjolårsmästarna IK Sätra försvara guldet. Laget vann förvisso sin grupp (2 segrar, 1 oavgjord) men i A-kvartsfinalen mot Storvreta tog det stopp (2–3).

– Överraskande att vi åkte ur. De var de här vi mötte i finalen förra året (5–2). Vi ledde med 2-0 efter första perioden, trodde att allt var klart och klev inte på. Vi blev för bekväma av oss och då går det fort i innebandy, säger tränaren Anders ”Jossa” Jonsson.

Bättre gick det för IBK Runsten har anledning att korka upp champagnen i nyår. Laget tog sig vidare till B–slutspelet och vann senare finalen mot Älta IF, 4–3.

Efter nyårshelgen fortsätter Storvreta Cup, med fortsatt representation av gästrikelag.

Mer läsning

Annons