Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust för Godis-damerna

Det går trögt för GGIK-damerna som fortfarande inte har lyckats ta någon seger efter ordinare matchtid i division ett. Gårdagens match slutade 6–4 till gästande IBK Falun och sviten ser ut att hålla i sig.

Annons

Matchen började riktigt jämnt, båda lagen spelade rutinerat och skapade bra tryck. En bit in i perioden var det dock hemmalaget som började utmärka sig. GGIK satte press och lyckades skapa många bra chanser.

Matchens första mål kom efter en halv spelad period och gjordes av GGIK:s Kajsa Lasses. GGIK tog därefter över matchen mer och mer och 1–0 till hemmalaget höll sig perioden ut.

Andra perioden började olyckligt för GGIK.

Efter enbart 46 sekunder lyckades Falun få in ett mål och det var kvitterat. GGIK fortsatte dock kämpa och det gav utdelning. 2–1 till hemmalaget kom efter sex minuter och gjordes av duktiga Moa Gustafsson.

GGIK hade nu återigen ledningen men gästerna hade hittat in i matchen och spelade riktigt vasst. Nu var det Falun som satte tryck och målen började ösa in. Bortalagets kvittering kom 14.29 och sedan rullade målen in. 3–2, 4–2 och 5–2 till Falun kom alla under loppet av mindre än tre minuter.

Frustrationen som spreds bland GGIK-spelarna märktes i tredje perioden. Laget spelades alldeles för hetsigt vilket ledde till en hel del onödiga misstag. Falun hade dock börjat slappna av och tack vare det lyckades GGIK peta in 5–3 och hemmalaget var på gång igen.

GGIK visade en enorm vilja och spelade med mycket hjärta. När hemmalaget sedan reducerade till 5–4 såg matchen ut att kunna sluta hur som helst. Dock fick Falun in ett mål och det blev även matchens sista. Slutställning: 6–4 till gästerna.

– Vi klarade inte av försvaret i andra och det var där vi tappade allt. Hade dessutom sex tjejer borta på grund av antingen sjukdomar eller skador. Vi vinner i alla fall både första och tredje perioden den här matchen och det tar vi med oss till nästa, säger GGIKs tränare Mikael Hagström.

Mer läsning

Annons