Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tränare hjälpte inte Runsten

Ny tränare och nytt spelsystem – men någon seger blev det ändå inte för IBK Runsten.
I stället blev det ny förlust i sudden death för division 1-nykomlingen. Den här gången mot Sundsvallslaget Granlo med 6–7.
– Ja, men vi fick en poäng i alla fall, summerade nye tränaren Anders Hägglund.

Annons

Förra matchen mot Årsta fanns Anders Hägglund med i Uppsala och tittade på – och sedan i måndags har han tränat Runsten som fortfarande inte har vunnit den här säsongen.

I går kväll hemma mot Granlo såg det stundtals riktigt bra ut och en seger var inom räckhåll. Hemmalaget satt i förarsätet och ledde med 1–0, 2–1, 3–2, 4–3, 5–4 och också 6–5 inför den tredje perioden som såg ut att bli mållös.

Men när endast 58 sekunder återstod att spela kvitterade Granlos Jonathan Rahmqvist till 6–6 och samme spelare avgjorde sedan 2.38 in på förlängningen, hans fjärde mål för kvällen.

– Det var riktigt nära men vi fick i alla fall en viktig pinne, sa Anders Hägglund som alltså bara funnits med laget sedan i måndags.

– Vi har bara gjort tre träningar med det här nya spelsystemet. Vi har gått från att spela 2–2–1 till 2–1–2, så vi gjorde det bra ändå.

Men det syntes att Hägglund, som parallellt med uppdraget som ny Runstentränare även ska fortsätta att träna Marma i division 4, var besviken. Direkt efter att Granlo avgjort i sudden satt han en bra stund med händerna för ansiktet i bedrövelse.

– Jo, men vi skulle ju ha vunnit. Vi borde haft ledningen med två, tre mål efter två perioder, suckade han.

Nu väntar en lång resa nästa helg till Norrbotten och match mot Öjebyn innan jul- och nyårsuppehållet. Men Runsten har långt i från gett upp trots jumboplatsen.

– Målet är fortfarande att hänga kvar och det tror vi på att kunna ordna.

– Nej, nej. Jag ser det som en utmaning, sa Runstens nya tränare Anders Hägglund.

Anders Höglund 3, Mikael Matsson, Joakim Rollén (straff), Tomas Halling.

Jonathan Rahmqvist 4, Anton Samuelsson 2, Marcus Kindström.

6x2. Granlo: 2x2.

33–35 (13–14, 10–9, 7–7, 3–5)

Peter Kirch och Mats Korpi.

55.

3: Tomas Halling, b

2: Anders Höglund, f

1: Thomas Jansson, f

Annons