Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utmaning för Collin – i GGIK

Förre Albatränaren Roger Collin är klar som ny assisterande tränare i Gävle GIK.

Huvudtränaren Stefan Åsbergh får dessutom uppbackning av Joakim Lundberg, som är ny lagledare och koordinator.

– Det här blir ett mycket bra team, säger GGIK:s ordförande Peter Nordqvist.

Annons

Det finns gott om rutin i den ledartrio som ska visa Gävle GIK vägen den här säsongen.

I somras gjorde GGIK klart med nye huvudtränaren Stefan Åsbergh, som kom till klubben med färska framgångar från norska Gjelleråsen.

Nu har GGIK också gjort klart med en assisterande tränare samt en lagledare/koordinator.

Roger Collin är redo för en ny utmaning – och då var GGIK ett perfekt alternativ.

– Det känns jätteroligt att få lära känna andra spelare och en ny förening. Efter 13 säsonger som spelare och ledare i Alba känns det här som ett steg i rätt riktning för min egen utveckling, säger Collin, som tecknat ett treårsavtal med klubben.

Vad har du för uppfattning om Stefan Åsbergh?

– Jag känner honom inte sedan tidigare, men han har gjort ett jättebra intryck på mig. Det är bara bra vibbar och det ska bli intressant att se hur den här ledarstaben kommer att fungera.

Joakim Lundberg, som har varit lagledare och tränare i Falun i superligan och annars är evenemangsansvarig på Gävle kommun, har rekryterats som lagledare och koordinator. För honom är det ett löpande avtal som gäller.

– Jag kommer alltså att ansvara för det runtikring, som resor och logi vid bortamatcher. Men egentligen är det ointressant vad vi har för titel. Alla har goda innebandykunskaper och vi kommer att bolla idéer hela tiden, säger Joakim.

– Det är ännu en rätt oprövad konstellation, det ska bli spännande att se hur det går. Jag tror att vi ska ha liknande tankar om det mesta.

Ordföranden Peter Nordqvist:

– Både Joakim och Roger blir ypperliga komplement till Åsbergh, med den rutin de hunnit samla på sig. Roger är en engagerad tränare med stort kunnande och Joakim är en taktiker som kommer att vara spindeln i nätet rent organisatoriskt.

I går möttes GGIK och Alba i en träningsmatch, och det blev en riktig målfest.

– Ja, vi vann med 13–9. Det var en bra start för oss, säger Stefan Åsbergh, som är belåten med den ledarstab som formats.

– Det känns väldigt intressant. Både Joakim och Roger kommer att tillföra väldigt mycket med den kunskap de besitter. Det går inte att vara ensam när man ska försöka nå framgång. Vi pratar samma språk och det gör att vi sporrar varandra.

Mer läsning

Annons