Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygammal tränare tar över i IBK Alba

När Ingemar Lövdahl väljer att kliva åt sidan tar tenniskompisen vid.

Nu är det klart att Lennart Liljedahl tar över som tränare för Albas herrlag.

Annons

Det är knappast någon gröngöling som tar över. Förutom att Lennart Liljedahl säkerligen har fått och får en hel del goda innebandyråd av Ingemar Lövdahl när de spelar tennis varje torsdag har den nye tränaren samlat på sig en hel del erfarenhet genom åren. Bland annat har han i två sejourer varit assisterande i klubben (förutom att han varit anställd på kansliet i tolv år).

Lägg därtill att Liljedahl har varit lagledare i det svenska U19-pojklandslaget (ett år kvar på kontraktet) samt tränare i Valbo IBF. Dock har han aldrig varit huvudtränare i ett herrlag – förrän nu.

– Jag känner att jag har mer tid nu än tidigare. Barnen har flyttat hemifrån, därför kan jag ge det här en rejäl chans, säger 47-åringen.

Kommer du att ändra något i spelet?

– Vi kommer att spela en rock n´ roll-innebandy och siktar på att göra flest mål i ettan. Ju fler mål vi gör desto fler har vi råd att släppa än. Jag säger så här ... jag spelar hellre 10–10 än 0–0. Jag sträcker mig så långt till att jag kan utlova målgaranti för publiken.

Rock n´ roll eller inte. Den gångna helgen fick Lennart Liljedahls mannar ett första kvitto på om deras aggressiva tre ackords-innebandy kommer att fira triumfer i vinter.

I Kallsta Open i Karlstad spelade ett decimerat Alba (fem pelare saknades i truppen) tre matcher mot kvalificerat motstånd. Resultatet: ömsom vin, ömsom vatten. Totalt blev det en seger och två förluster.

På fredagen mot allsvenska Handen blev det förlust med 5–7. I den andra matchen på lördagen mot Odelberg (allsvenskan) gick det bättre. Alba vann med 9–6 efter fem mål av Olle Eriksson.

I avslutningen mot norska Tunet tog orken ut sin rätt. Norrmännen vann med hela 11–2 efter en irriterad match där Christopher Lövdahl fick föras till sjukhus med en befarad ögonskada. Väl på sjukhuset kunde det konstateras att det var en lindrig hjärnskakning.

– Tunet spelade väldigt fult, men när Christoffer skadade sig var det faktiskt en olyckshändelse, säger Lennart Liljedahl, som annars är nöjd med vad laget presterat hittills.

– Jag tycker att det har börjat lossna för oss, vi har i stort sett första- och andrafemman klar. Vi har två gamlingar (Micaél Lindén, 33 år, och Henrik ”Kotten” Söderkvist 27), resten är yngre spelare.

Nu återstår två träningsmatcher innan seriepremiären hemma mot Arvika lördagen den 25 september. I helgen spelar Alba hemma mot Hagunda, veckan efter kommer Hudik/Björkberg till Jernvallen.

Mer läsning

Annons