Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle klappade till – en sån julklapp

Så dök han då upp, tomten. Precis i rätt tid med en julklapp som gör att Gävle GIK har hopp om ett gott nytt år också.
– Men i ärlighetens namn var jag totalt urusel i 57 minuter, sa Pelle Jansson och sken upp i ett leende.

Annons

Godis skyttekung var helt osynlig och ur slag – men ändå den som gav julfrid med sitt matchavgörande 6–5-mål mot Ersboda.
– Lite typiskt kanske. Jag bidrog inte med mycket den här gången men det kändes att målet var riktigt viktigt. Hade vi tappat poäng här hade det varit helt kört. Nu lever hoppet, sa skyttekungen.
Hans 32:a mål kom inte helt överraskande – han snittar ju trots allt upp mot tre mål per match den här säsongen. Men med tre minuter kvar att spela och inte ens några heta chanser att tala om kändes han iskall. Men räkna aldrig bort en Pelle Jansson...
– Det var ett rätt typiskt Pelle-mål. "Chippen" kom in från sin favoritposition och jag mötte upp i slottet och kunde slå till direkt på passningen. Det har nog blivit ett eller annat mål precis på det viset. Han är lätt att spela med, sa Jansson och nickade mot lagkompisen Johan Andersson efter matchen.
Klockan stannade på 16.55 av slutperioden och Godis hade märkvärdigt svårt mot trean från slutet i tabellen. Ersboda bet ifrån sig bra och behövde inte alls be om ursäkt för att det stod 5–5 i slutet av matchen.
– Vi ska väl vinna tio av tio mot dom här. Men det här var en sån där dag när vi inte var i närheten av det vi kan. Det blev för långsamt och omständigt och själv kändes jag helt iskall. Varför vet jag inte – men det var i alla fall jäkligt skönt att vi kunde avgöra och ta tre poäng.
Godis hade förvarnat om en viss omvaskning i laget. Nu var det aldrig mer dramatiskt än att Johan Andersson gick ner och spelade back medan Gustav Alpe lämnade sin försvarsposition och agerade som center. Anledningen var att få fart på viktige "Chippen" Andersson som haft det aningen tungt på slutet. Med mer bollinnehav som back skulle det få mera fart på hans fötter.
Det gav utdelning. Fast kanske mest i den form att lagkapten Alpe klev fram och gjorde två mål. Att jämföra med de tre han hade gjort på hela säsongen före den här matchen. Men sista tio bytte Godis tillbaka och Andersson hängde genast 5–4 och spelade då snyggt fram till 6–5. I så fall var det bytet mer avgörande...
– Sirius är ett väldigt bra lag och vi har förlorat båda matcherna klart mot dom och det kan vi inte förklara bort. Men det passar oss bra att jaga och det är bara två poäng som skiljer. Det är en match det handlar om. Nu tar vi jullov och ska träna stenhårt för att göra en stark vårsäsong, sa Pelle Jansson.
Men Godis behöver förbättra en del om det ska gå vägen – som försvarsspelet. Mot Ersboda verkade man dessutom inte ha koll på gästernas starka duo Erik Forsgren och Peter Reinholdt som öst i poäng i serien. De gav alldeles för stort utrymme och tog givetvis den chansen.
Men till slut blev det trots allt en god jul för Godis.

Mer läsning

Annons