Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runsten och Aston laddar för ny säsong

På söndag drar innebandysäsongen i gång för Runsten och Aston i division 2 södra norrland.
För Sandvikslaget Aston hägrar en topplacering i serien och för Runsten är målet att bli bland de nio bästa lagen.

Annons

Runsten som ramlade ur division 1 förra säsongen har ett ganska färskt lag och oprövat lag, men höga förväntningar på säsongen.

– Vår målsättning är att komma bland de nio första så vi får spela i nya ettan nästa säsong. I år är vi nya och orutinerade Runsten men nästa säsong ska vi vara med och utmana i toppen, säger tränaren Jimmy Rödlund.

Innebandys seriesystem förändras nästa säsong och man inför en allsvensk serie under superligan. Det betyder att den här säsongens division 2 blir division 1 och för att spela i division 1 nästa år gäller det för lagen i division 2 att komma bland de nio första.

Endast sex spelare finns kvar sedan förra säsongen i Runsten och laget har fyllts på med spelare från det egna juniorlaget och spelare från lägre divisioner.

– Jag är ödmjuk inför att det är svårt för många av spelarna att komma underifrån och från juniorspel och direkt prestera i division 2. Det blir tufft men vi är rustade för kamp, säger tränaren Jimmy Rödlund som även han är en av de nya i laget den här säsongen.

Runsten premiärspelar borta mot ett av de favorittippade lagen, MIK Västerås på söndag. Även Aston får en tuff inledning av serien då premiären är på bortaplan mot ytterligare ett favorittippat lag, Norrby.

Sandvikslaget Aston som slutade fyra i division två södra norrland förra säsongen satsar nu ännu högre.

– Fjärdeplatsen från förra säsongen är klubbens bästa någonsin men i år har vi potential att vinna serien, säger tränaren Johan Haglund.

– Fast man kan inte äta upp elefanten på en gång, man får dela upp den i bitar, säger han och menar att Aston tar en match i taget.

Aston har gjort många bra värvningar och bland de andra lagen är Aston klara seriefavoriter.

– Vi har 1.90 i odds för att vinna serien och Västerås som många tror är den värsta konkurrenten har 3.20 men det är bara kul att vara favoriter, konstaterar Johan Haglund.

026-15 93 82

Mer läsning

Annons