Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runsten vände och vann

Trots underläge flera gånger om lyckades Runsten knipa en trepoängare borta mot Norrby.
– Vår höga moral är segerreceptet, säger tränaren Jimmy Rödlund.

Annons

Runsten fick sig en riktig utmaning när bottenlaget Norrby väntade i gårdagens bortamatch i innebandyettan. Norrby hade ledningen två gånger om i matchen, och Runsten fick verkligen slita för att ta med sig tre poäng hem.

– Segerreceptet i dag är vår höga moral. Det är riktigt starkt att kunna vända matcher där man ligger under och att vinna matcher när det är jämnt, säger Runstens tränare Jimmy Rödlund.

Trots att Norrby är ett bottenlag i serien har laget inte varit någon slagpåse. De flesta matcher som laget förlorat har varit täta tillställningar där bara ett mål skiljt lagen åt, och detta var någon som Jimmy Rödlund tog upp med sina spelare.

– Vid läge 6–5 efter två perioder så sa jag till våra spelare att "nu har vi dem i brygga, för de kommer inte stå pall eftersom de vet att det går åt pipan. Gör vi en kasse nu är det som att göra två."

Och i den tredje perioden small det efter bara åtta sekunder för Runsten genom Joakim Brolin. Inom åtta minuter hade Runsten sedan vänt till 8–6, och från det reste sig aldrig Norrby.

– Vi följer vår spelidé, och även om det var lite skakigt ibland så nöter vi ner dem till slut, säger en glad Jimmy Rödlund.

$1

$1

NORRBY–RUNSTEN 7–8 (3–4, 3–1, 1–3)

$1

Målen, Runsten: Mathias Bondeson 4, Andreas Pettersson, Joakim Rollén, Joakim Brolin, Jonas Tidsjö.

$1

Domare: Peter Eriksson, Arash Sohrevardi.

$1

Bäst i Runsten: Mathias Bondeson (f), Rollén (c), Brolin (f).

Mer läsning

Annons